Marco Borsato kan op meer aangiftes rekenen, stopt bij War Child

Marco Borsato stopt als ambassadeur van War Child. En dat is maar goed ook, want volgens John van den Heuvel kan hij het nog wel eens véél drukker gaan krijgen. “Meer meisjes overwegen aangifte.”

Marco Borsato © Een

Na maanden vol geruchten heeft John van den Heuvel vanmiddag het verhaal naar buiten gebracht dat er aangifte is gedaan van seksueel misbruik tegen Marco Borsato. Volgens de jongedame in kwestie is zij jarenlang misbruikt door Marco en begon dat misbruik al op haar vijftiende. “Aan het artikel is veel onderzoek voorafgegaan”, zegt de journalist.

Meer slachtoffers?

Volgens John zit er nóg meer aan te komen. “We hebben eigenlijk de afgelopen weken en maanden onderzoek gedaan en ook wel verhalen onderzocht in de geruchtensfeer van andere slachtoffers. Daar is ook contact mee. Die zijn nog niet zo ver dat ze aangifte gaan doen, maar dat kan misschien nog wel komen”, zegt hij op Radio 538.

Het vermeende slachtoffer waar John mee in contact staat, kent volgens hem ook nog meer slachtoffers. “Zij zegt ook weet te hebben van andere gevallen, dus als die er zijn en informatie kunnen of willen delen dan hoop ik in elk geval dat ze naar de politie gaan”, zegt hij. Maar ze kunnen ook mailen naar John.

John gelooft het

John heeft meerdere bewijzen gezien van de jongedame waarmee hij in contact staat. “Ik heb ook dingen gelezen, gezien en gehoord. Op basis daarvan moet ik echt oprecht zeggen dat ik haar verhaal geloof.”

Is hij geschrokken? “Nou, geschrokken… Ik schrik inmiddels niet zo gauw meer, maar ik vond het wel naar om te horen en om met dit verhaal geconfronteerd te worden. Ook omdat ik Marco Borsato ken en van zijn muziek houd.”

Heeft hij zelf contact met Marco? “Nee, ik heb geen rechtstreeks contact met hem gehad. Dat vind ik ook niet zuiver. Ik heb wel in het kader van hoor- en wederhoor contact gehad met zijn advocaten.”

Weg bij War Child

Ondertussen trekt Marco zich terug als ambassadeur van War Child. “Ik heb vanmiddag besloten om mij officieel als ambassadeur van War Child terug te trekken. Ik wil mij volledig richten op de verdediging en niemand in mijn omgeving daarmee belasten en al helemaal niet een instantie als War Child, die mij zo aan het hart gaat.”

Marco blijft de beschuldigingen ontkennen. Hij zegt: “De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd.”

Onzin, zegt John: “Dat moet ik echt tegenspreken, want ik weet dat er vorige week al – ruim voor zij met die verklaring kwamen – afspraken om aangifte te doen en er contact is geweest met de familie.”

Yvonne woest

Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer, die in contact staat met het vermeende slachtoffer, is ondertussen woest over enkele reacties op het nieuws over Marco. “Als ik ook maar zie dat iemand zegt dat er mensen uit zijn op geld of dat er een reden is dat er heel lang is gewacht met die aangifte: wat denk jij dat die reden is?”

“Dit gaat om een ontzettend grote, beroemde, geliefde man. Er is een reden voor dat minderjarige meisjes dit heel erg eng vinden om te gaan vertellen aan de buitenwereld! Om aangifte te doen. Kun je je daar in je botte harses niet in verplaatsen? Ik zweer het je. Kom mij niet tegen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Marco Borsato niet gestopt was bij War Child, was hij er dan uitgeknikkerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen