Rob Goossens niet naar AD: ‘Ik kom er niet in bij Angela de Jong’

Rob Goossens ziet zichzelf niet belanden bij het Algemeen Dagblad nu hij is opgestapt als mediajournalist van De Telegraaf. Hij denkt dat Angela de Jong hem nóóit zou tolereren op de redactie.

Rob Goossens en Angela de Jong © RTL

Vanwege onmin met enkele figuren op de redactie is Rob Goossens opgestapt als mediaverslaggever van De Telegraaf. Nu werkt hij freelance voor Veronica Superguide en RTL Boulevard en daarnaast hoopt hij wat dingetjes te mogen doen voor de serieuzere vakmedia. Een overstap naar de gerenommeerde mediaredactie van het AD? Dat ziet hij niet gebeuren.

Aartsvijand

Rob zit sowieso niet te wachten op een transfer naar het AD, maar belangrijker nog: hij verwacht er überhaupt nooit binnen te komen. “Het is niet zo dat ik voor elk medium zou willen werken. Waar ik de grens trek? Het Algemeen Dagblad, omdat het de aartsvijand van De Telegraaf is”, zegt hij tegen BM Talk.

Maar hij is nu toch weg bij De Telegraaf? “Ik ben weg bij De Telegraaf ja, maar De Telegraaf zit wel in mijn bloed en ik zou het heel raar vinden richting mezelf en richting de wereld als ik ineens voor het AD zou werken.”

Angela de Jong

Presentator Joost Koning: “En het is niet omdat Angela de Jong daar zit? Jouw mediadeskundige-concurrent?”

Rob bekent: “In die zin… Ik kan dit heel makkelijk zeggen, want al zou ik solliciteren bij het AD: ik zou er inderdaad niet eens door de voordeur komen, omdat er mensen zijn bij het AD die mij niet heel erg aardig vinden en capabel. Dus wat dat betreft… Ik heb geen haatgevoelens richting het AD, maar ik zou er niet voor kunnen werken.”

Flapdrol

Al sinds Rob begin 2019 een bekendheid werd, hebben hij en Angela regelmatig sneren naar elkaar uitgedeeld in de media. Dat is begonnen in de periode van 6 Inside: Angela sloeg dat programma af om haar onafhankelijkheid te bewaren, maar Rob schoof daar gretig aan.

Rob eerder: “Of ik haar persoonlijk ken? Ik heb haar nog nooit ontmoet en daar heb ik ook geen enkele behoefte aan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen