Xander de Buisonjé wil geen media-aandacht voor Borsato-zaak

Xander de Buisonjé is niet blij met de media-aandacht voor de misbruikzaak tegen Marco Borsato. Hij vindt het heel vervelend voor diens kinderen, zegt hij. “Waarom moet dit allemaal via de media?”

Xander de Buisonjé © RTL

Het is voor Beau van Erven Dorens erg belangrijk dat misbruikzaken niet weggemoffeld worden, omdat dat nieuwe aangiftes van seksueel misbruik zou ontmoedigen. Hij besteedt daarom in zijn talkshow veel aandacht aan de misbruikzaak tegen Marco Borsato, maar niet iedereen is daar blij mee.

Compassieloze poffertjes

Xander de Buisonjé was gisteren te gast bij Beau en hekelt de media-aandacht. “Waarom moet dit allemaal via de media? Dat begrijp ik niet. Het kan toch ook gewoon alleen maar met het Openbaar Ministerie? Het is zo’n gevoelig onderwerp. Ik denk meteen aan die kinderen. We zijn toch niet allemaal compassieloze poffertjes die zonder gevoel…”

Het is heel erg vervelend voor het Borsato-gezin, vindt Xander. “Je moet echt aan die kinderen ook denken.”

Beau besteedde gisteren aandacht aan de zaak, omdat Marco nu zelf aangifte heeft gedaan tegen zijn aangeefster. “Dan moeten we dat gewoon brengen.”

‘Niet voor z’n kinderen!’

Angela de Jong: “Het is een bekende Nederlander, hè, jongens? Het is in goede en in slechte tijden. Je weet dat als je vijf keer Ahoy uitverkoopt, dat de pers voor je klaarstaat.”

Xander: “Ja voor hem, maar niet voor z’n kinderen natuurlijk.”

Beau streng: “Nee, maar moet je nou niet over hem praten omdat je zijn kinderen wil redden? Ik ben het helemaal met je eens: ik vind het zielig voor Leontine en voor al die kinderen en iedereen die erin meegesleept wordt, maar je kunt niet zeggen: ‘We gaan het er niet over hebben.’”

Belangrijke zaak

Het is gewoon een heel belangrijke zaak, aldus Beau. “Ook voor alle slachtoffers die misschien nog wel naar de politie zouden willen stappen. Het zou een heel slechte zaak zijn als er niemand over praat, want dan denk je: ik ga het sowieso niet doen.”

Xander: “Ja, maar wat er op Twitter gebeurt is natuurlijk lastig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie heeft er gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen