Frank Jansen ontkent mislopen RTL-tonnen: ‘Ik blijf beschikbaar’

Frank Jansen ontkent dat RTL het contract van hem en zijn ex-liefdespartner Rogier Smit uiteindelijk alsnog ontbonden heeft. Hij beweert dat het gewoon nog doorloopt. “Ik blijf beschikbaar.”

Frank Jansen © William Rutten

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds beweert dat RTL 4 het contract met Frank Jansen en Rogier Smit na bijna twee jaar alsnog ontbonden heeft, vanwege hun ordinaire mediaruzies die het imago van de zender beschadigen. Hierdoor zouden de heren, die nog één jaar te gaan hadden van hun RTL-contract, meer dan 400.000 euro mislopen.

‘Nee, dat is niet waar!’

Nu zegt Frank in een interview met De Telegraaf dat er helemaal niets van klopt. “Nee, dat is niet waar. RTL heeft besloten om geen gezamenlijke programma’s met Rogier en mij te maken, maar dat is zo langzamerhand al geen nieuws meer. Ook over de betalingen op grond van ons contract zijn duidelijke afspraken gemaakt.”

Wat voor afspraken? “Rogier krijgt zijn deel en ik het mijne. Hij moet daarom ook zelf zorgen dat er met de Belastingdienst wordt afgerekend.”

Frank blijft beschikbaar

Frank blijft gewoon beschikbaar voor RTL, benadrukt hij. “Ik blijf beschikbaar voor RTL. Of dat ook voor Rogier geldt, weet ik niet. Daar bemoei ik me niet mee. Ik heb onlangs nog opnamen gemaakt voor Ranking the stars en ik sta er voor open om in andere programma’s mijn opwachting te maken. Ik heb zelf ook wat ideeën.”

Voorlopig schuift hij slechts in een programma van de concurrent aan: First Dates VIPS. “Ik heb ’ja’ gezegd. Misschien ontmoet ik via die show wel een nieuwe partner. Ik wil liever niet de rest van mijn leven alleen blijven. De bevestiging dat ik definitief mag meedoen, heb ik alleen nog niet binnen gehad…”

RTL vaag

Volgens Luuk Ikink houdt RTL zich hierover heel erg op de vlakte. “Wij hebben een beetje navraag gedaan bij heel RTL, maar die willen daar niks over zeggen. Ik denk dat zij ook denken: we laten die mensen niet nog een stok geven om mee te slaan, want ze hebben aan Frank en Rogier gevraagd om niet te praten in de media.”

Hoe zit dit? “Ik vermoed dat ze denken: dat doen we dan zelf ook maar eventjes niet. We hebben Rogier nog even gebeld, hij heeft ook daadwerkelijk niets gezegd. Nou ja, hij zei: ‘Mijn naam is haas, spring, spring, spring.’ Een letterlijke quote.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen