Frank & Rogier pakken nog zes ton bij RTL: ‘Zonder iets te doen!’

Frank Jansen en Rogier Smit staan nog een jaar en twee maanden onder contract bij RTL. Ze krijgen in die periode zo’n zes ton, ook als ze niet worden opgeroepen. Dat legt Frank uit in de Weekend.

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

Het tv-duo Frank en Rogier is volledig uit elkaar gevallen door hun echtelijke ruzie en dat vindt Frank, de bejaarde van het stel, verschrikkelijk. Hij wilde altijd al op televisie. “Ik vind het zó erg dat Rogier het voor mij verpest heeft. Verprutst eigenlijk. Dat vind ik het jammere”, vertelt hij aan de Weekend.

Zes ton voor niets

RTL heeft hem nog niets aangeboden. “Voorlopig is er helaas niks bekend wat ik verder kan doen bij RTL. Maar we hebben een contract en daar houd ik me aan, dus ik ben beschikbaar, want ik wil niet van dat contract af.”

Niet zo gek ook: uit door Rogier gelekte rechtbankstukken blijken de heren samen 540.000 euro per jaar te pakken bij RTL. Dat blijven de heren gewoon ontvangen. “We hebben dat contract getekend voor drie jaar, waarvan we nog een jaar en twee maanden te gaan hebben. We mogen het uitdienen zonder dat we er iets voor hoeven te doen.”

Frank kort Rogier

Die 540.000 euro per jaar is per maand een riante 22.500 euro per persoon. Frank ontvangt die gelden, maar hij maakt slechts 7.500 euro aan Rogier over. De rechter in hun echtscheidingszaak heeft hem gesommeerd om de volledige 22.500 euro weer over te maken aan Rogier.

Heeft hij dat gedaan? “Of ik dat betaald heb? Nee. Er moet zoveel, ik moest ook de hond afgeven, dat heb ik ook niet gedaan. Rogier krijgt het geld waar hij recht op heeft, maar ik heb nog een vordering op hem van enkele tonnen, en ik verreken dat. Voorlopig zitten wij in een impasse.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u Frank & Rogier nog iets moeten doen voor die zes ton?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen