‘RTL 4 ontbindt contract Frank & Rogier, heren lopen vier ton mis’

RTL 4 heeft er alsnog voor gekozen om het contract met realitysterren Frank Jansen en Rogier Smit te ontbinden. Ze lopen daardoor gezamenlijk vier ton mis, meldt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds.

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

Frank Jansen en Rogier Smit hebben RTL 4 behoorlijk wat schade berokkend. Vlak nadat ze werden weggekocht bij SBS 6, begonnen ze namelijk op bloedordinaire wijzen hun huwelijkscrisis uit te vechten in de media. Hun populariteit is daardoor in een extreem rap tempo verdampt. En belangrijker nog: ze zijn hun programma verloren.

Contract ontbonden

Hoewel Frank en Rogier dus al een tijdje geen tv meer maken, staan ze nog wel onder contract bij RTL 4. Ze vangen bij de zender maar liefst vier ton per jaar. Frank gierde in september nog uit dat ze met z’n tweeën nog zes ton gaan harken, zónder enige tegenprestatie. “We mogen het uitdienen zonder dat we er iets voor hoeven te doen!”

Daar lijkt RTL nu alsnog een stokje voor te steken, want volgens Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds is het contract met de heren ontbonden. “Ze rollen natuurlijk al een jaar over straat en dat is ook RTL niet ontgaan. Die zien tot hun grote schrik dat het duo dat ze voor veel geld in huis gehaald hebben gewoon niet meer werkt”, zegt hij in Shownieuws.

Fikse bedragen

Het is logisch dat RTL niet door wil, aldus Evert. “De kijker wil er niet meer aan en vindt het gewoon niet meer leuk. Als ze al die verhalen lezen van hoe ze elkaar zwartmaken… Dat duurt nu al sinds vorig jaar zomer. Dus RTL zou nu de stekker getrokken hebben uit de samenwerking. Dat wordt ons van verschillende kanten verzekerd.”

Het duo zelf wil er niets over zeggen. “Rogier verwijst zelf naar Frank en Frank zegt niets. We hebben RTL ook gebeld en die willen er ook niets over zeggen. Het gaat om fikse bedragen, want ze staan er voor drie jaar onder contract voor vier ton per jaar. Dat is een aardige zakcent.”

Duur geintje

Hoe kan RTL het contract ontbinden? Er is volgens Evert contractbreuk gepleegd. “RTL heeft een paar keer gezegd: ‘Jullie mogen niet met de pers praten’, en dat bleven ze doen. Er zou dus aan gewerkt zijn om hen te wijzen op die ene bepaling. RTL wil dat niet hardop met ons delen dat nieuws, maar het kost Frank en Rogier veel geld.”

Albert Verlinde: “Het zou een heel dure grap zijn.”

Evert: “Het kost hen dan in elk geval vier ton, want ze zitten in het tweede jaar van dat contract en het laatste jaar zou dan komen te vervallen en dat is een duur geintje.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen