‘Gerard Joling roept maar wat, daar hecht ik geen waarde aan’

Gijs Groenteman is niet onder de indruk van de kritiek die Gerard Joling heeft geuit op zijn talkshow Media Inside. “Hij kent het programma waarschijnlijk niet echt en roept maar wat.”

Gijs Groenteman en Gerard Joling © NPO, RTL

Gerard Joling vindt de kritiek die in Media Inside is geuit op zijn kijkcijferhit The Masked Singer lachwekkend. Marcel van Roosmalen, de co-host van Gijs Groenteman, zit nog liever met een zak over zijn hoofd dan dat hij daarnaar kijkt. “Nou, met die kop van hem moet je dat zeker doen”, reageerde de zanger.

‘Wat een triestigheid!’

Marcel is volgens Gerard een vreselijk figuur en Media Inside een onbenullig programma. “Wat is dit? De SP en GroenLinks bij elkaar? Ik weet niet wie die mensen zijn. Het zegt mij niet veel. Kijken er veel mensen naar dat programma (Media Inside, red.)? Wat is dat voor programma? Wat een triestigheid dit joh.”

Het zijn volgens Gerard twee trieste heren. “Ik zou zeggen: zorg eerst eens dat je 16 miljoen platen verkoopt, het 40 jaar volhoudt en ook nog eens heel veel kijkers hebt met een programma. Dan heb je een beetje recht van spreken.”

Gijs reageert

Wat vindt Gijs van deze pittige kritiek van Gerard? “Het steekt me helemaal niet en ik vind het grappig. Ik denk dat Gerard Joling bestaat op dit soort wederzijdse steekpartijtjes. Hij kent het programma waarschijnlijk niet echt en roept maar wat. Daar kan ik geen enkele waarde aan hechten”, zegt hij in de Nieuwe Revu.

Wél is er serieus sprake van een ruzie met Omroep MAX-baas Jan Slagter. “Ik geloof dat Jan Slager oprecht boos is, wat ik gewoon niet snap. Dat doet me ook weinig.”

Slecht bekeken

Al met al winden Gerard en Jan zich behoorlijk op over een programma waar nog niet veel mensen naar kijken. “Iets van 250.000. Ik geloof dat de vrijdagavond een lastige avond is voor NPO 3. Veel mensen zitten met het hele gezin naar groot amusement te kijken. Andere mensen zijn juist weer uit. Ik vind het lastig om daar iets zinnigs over te zeggen.”

Gijs vervolgt: “Aan de ene kant lijkt het me heerlijk om heel hoge kijkcijfers te hebben, dat zou fantastisch zijn. Maar, en ik besef dat dit heel aanstellerig klinkt, ik voel ook zo de bevrediging uit het gevoel dat ik een programma heb gemaakt dat ik zelf leuk zou vinden om te kijken.”

Korzelig

Tot slot: wat doet kritiek met Gijs? “Ik word korzelig. Van Jan Slagter en Gerard Joling kan ik het hebben. Van mijn omgeving niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen