Sonja Bakker woest op Guido den Aantrekker na ontslag bij Story

Sonja Bakker is behoorlijk pissig op Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van de Story. Ze stelt dat hij onwaarheden heeft verkondigd over haar abrupte vertrek bij zijn tijdschrift.

Sonja Bakker en Guido den Aantrekker © YouTube, SBS

De geloofwaardigheid van Sonja Bakker is tot een dieptepunt gekelderd sinds de plagiaatrel, waaruit bleek dat ze talloze recepten van andere mensen heeft gekopieerd. Al snel kwam haar kookrubriek in de Story ter discussie te staan, vooral toen Luuk Ikink ontdekte dat daarin ook al gejatte recepten stonden.

Sonja woest op Guido

Guido den Aantrekker, de baas van de Story, sprong aanvankelijk in de bres voor Sonja, maar later kondigde hij alsnog een breuk aan. “Toen laatst bekend werd dat ze ook plagiaat in haar boek heeft gepleegd, hebben we meteen contact met Sonja gehad en de samenwerking beëindigd”, liet hij weten in Shownieuws.

Over die uitspraak is Sonja behoorlijk pissig, laat ze vandaag blijken in De Telegraaf. Hij liegt gewoon, briest ze. “Dat was in de dagen dat ik even niks wilde, behalve de boel zo snel mogelijk regelen. Ik heb gebeld en gezegd: ’Ik wil rust en vinden jullie het goed als ik even pauze neem?’ Dat was goed.”

‘Nou ja!’

Sonja stelt dus dat ze zélf de beslissing heeft genomen om te stoppen met haar kookrubriek in de Story. “Zegt die hoofdredacteur ’s avonds op tv doodleuk dat hij de stekker eruit getrokken heeft vanwege die plagiaatzaak. Nou ja…!”

Inmiddels is Sonja alweer bezig met een comeback, nadat ze eerder aangaf te stoppen met haar carrière als eierkoekdiva. Haar Instagram-pagina krijgt ze echter níet meer terug. “Het is gewoon onmogelijk gebleken om contact te krijgen met Instagram. Daar krijg je niemand aan de lijn.”

Nieuw kookboek

Vlak voor de kerst brengt ze een nieuw kookboek uit. Zo’n snelle comeback had niemand aan zien komen. Ze zou haar carrière toch aan de wilgen hangen? “Op het hoogtepunt van de rel, toen ik twee maanden geleden iedereen over me heen kreeg, dacht ik dat ook even.” En toen? “Ho! Stop! ’Wacht even’, zei ik tegen mezelf.”

Sonja is tot inkeer gekomen, maar in een talkshow hebben we haar nog steeds niet gezien. “Ik kon in elke talkshow, maar ik vind mezelf niet goed op tv. Ik heb geen goeie stem en daarom zie je me maar weinig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sonja Bakker gaat toch gewoon weer verder. Krijgt ze ooit nog haar geloofwaardigheid terug?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen