Hubert Bruls uitgescholden door Op1-gast: ‘Dikke bal gehakt!’

Hubert Bruls, de voorzitter van het Veiligheidsberaad die blij is met het vuurwerkverbod, werd gisteren in Op1 keihard aangevallen door een Haagse vuurwerkhandelaar. “Dikke bal gehakt!”

Hubert Bruls © NPO

Vuurwerkhandelaar Michel Adam zat gisteren aan de talkshowtafel van Op1 om zijn ongenoegen uit te spreken over het feit dat er tijdens de aankomende jaarwisseling wéér een vuurwerkverbod geldt in Nederland. Hubert Bruls, die níet aan tafel zat, is daar blij mee: “Als je vuurwerk laat ontsteken, gaan mensen toch naar buiten toe en komen ze bij elkaar.”

Dikke bal gehakt

Michel ergert zich een versuffing aan de Nijmeegse burgemeester, die in zijn functie als voorzitter van het Veiligheidsberaad een belangrijke spil is in het coronabeleid. Aanvankelijk had Michel zijn hoop erop gevestigd dat men toch gewoon weer vuurwerk af kon gaan steken, maar niets is minder waar.

De Haagse handelaar: “Ik geloof dat de burgemeester er tegenin zijn gegaan, hè? Ik word een beetje moe van die Bruls, die dikke bal gehakt. Die probeert altijd alles tegen te gaan. Die gaat volgens mij met 26 oliebollen zitten van: even kijken of we die gasten van het vuurwerk nog even kunnen pakken. Hij begint op de helft van het jaar al.”

Ongemak

De ongefilterde uitspraken van deze Michel leidden tot wat ongemak aan tafel. Diederik Gommers moest er luid om lachen, maar herpakte zich direct, en ook Thomas van Groningen en André Rieu konden hun lach niet onderdrukken. Ze keken vanwege de plaatsvervangende schaamte enigszins naar beneden.

Michel walgt van het vuurwerkverbod. “Elk vuurwerkslachtoffer is te veel en de zorg kan ik niet eens iets kwalijk nemen, want die zijn gewoon onderbezet. Ze lopen overal maar geld aan uit te geven, maar geef het eens aan het ziekenhuis. Er worden nieuwe azc’s geopend, maar geef het aan de ziekenhuizen! Gaat eerst je eigen boel eens in orde maken.”

Fragment

De boze vuurwerkhandelaar:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Op1 meer zendtijd moet geven aan de gewone man, zoals deze vuurwerkhandelaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen