Marco Borsato zegt War Child-campagne af: ‘Er is iets aan de hand’

Marco Borsato heeft plotseling een grote kerstcampagne van War Child afgezegd, daags na het annuleren van zijn clubtour. “Het lijkt alsof er wat aan de hand is”, zegt Weekend-baas Bart Ettekoven.

Marco Borsato, Natacha Harlequin en Bart Ettekoven © RTL, SBS

Met zijn goed doordachte pr-strategie dacht Marco Borsato weer in de lift omhoog te zitten, maar de meeste dromen zijn bedrog. Hij wordt er door showbizzhyena Yvonne Coldeweijer van beschuldigd nog stééds vreemd te gaan. En wel met een dame uit zijn fanclub, die ook in Alkmaar woont. Ze zouden gezien zijn tijdens het liefkozen in een weiland.

Geruchten over Marco

Er gaan momenteel veel meer geruchten over Marco. Hij is door zowel Dennis Schouten als Yvonne Coldeweijer in verband gebracht met ‘onfrisse zaken’, zoals Albert Verlinde het noemt, maar daar is nog geen enkel bewijs voor geleverd. Volgens Yvonne gaat dat binnenkort komen. “Trust the process”, zegt de showbizzwatcher.

Opvallend is wel dat Marco zich ineens weer volledig lijkt terug te trekken in zijn verdrietholletje. Waar hij woensdag zijn clubtour afzegde, wordt nu, een paar dagen later, duidelijk dat hij ook een grote campagne voor War Child heeft afgezegd. Op het állerlaatste moment, zegt Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven.

War Child afgezegd

Bart deed zijn verhaal gisterenavond in Shownieuws. “Mij kwam van de week ter ore dat hij op het laatste moment een campagne heeft gezegd die hij heel groot zou gaan doen voor War Child, waar hij natuurlijk al 23 jaar ambassadeur van is. Hij is hét gezicht al jaren. Als je aan War Child denkt, denk je aan Marco Borsato.”

Natacha Harlequin daarop meedogenloos: “Nee, ik denk dan aan vreemdgaan nu.”

De hele studio was in shock. Borsato-bestie Anouk Smulders: “Oh, wow.”

Airen Mylene: “Zo, zo.” En Patty Brard: “Wát?!”

‘Beetje raar allemaal’

Airen: “Als je aan Marco denkt, denk je eraan? Dus niet als je aan War Child denkt?”

Natacha: “Nee, bij Marco, maar de combinatie wordt natuurlijk wel gemaakt.”

Bart: “Wat vooral een beetje raar is, is dat het allemaal een beetje samenvalt. Er was ook die clubtour die hij zou gaan doen langs de kleinere clubs in Nederland. Zalen waar je in principe voor 1.250 mensen iets zou kunnen doen, maar dat is ook afgezegd. En nu horen we dat dit ook op het laatste moment is afgezegd.”

War Child zit echt met de gebakken peren, aldus Bart. “Alles stond al helemaal in de steigers om die shoot te gaan doen. Het was een groot kerstding in samenwerking met een groot warenhuis.”

‘Zit jij nou te graven?’

Anouk, die uiteraard heel goed weet welke geruchten er over Marco rondgaan, daarop geërgerd: “Zit jij nou te graven naar een reden?”

Bart: “Nee, nee, nee, maar het valt wel op dat er ineens… Dat mensen denken: hé, is er wat aan de hand? Het ging heel goed met hem.”

Wat zegt War Child zélf eigenlijk? Een woordvoerder: “Het management van Marco meldde ons dat hij in deze periode niet beschikbaar is. Hij zou inderdaad deelnemen aan een campagne voor de HEMA. De campagne gaat wel door, maar met een andere ambassadeur.”

‘Er is wat aan de hand’

Het management van Marco zwijgt als het graf, stelt Bart. En als War Child gevraagd wordt of de héle samenwerking met Marco op losse schroeven staat, blijft het ook verdacht stil. “Daar werd ook niet meer op gereageerd. Het lijkt dus alsof er wat aan de hand is.”

De suggestie van Bart dat er meer speelt leidt tot een ongemakkelijke stilte in de studio. Alle deskundigen zwijgen, ook Patty Brard, die normaal niet op haar mondje gevallen is. Presentatrice Airen: “Volledige stilte.”

Allerlei geruchten

Het is vervolgens Natacha die de geruchten over Marco benoemt. “Ik ben helemaal niet thuis in die showwereld, maar als ik als buitenstaander ernaar kijk, dan hoor je allerlei geruchten. Ik weet niet of het klopt, maar voor mijn gevoel duurt het allemaal te lang en ik heb het er ook totaal mee gehad. Ik denk: of ik wil je graag zien zingen of niet. Of geef er duidelijkheid over. Het duurt gewoon te lang.”

Airen kapt het onderwerp snel af. “Ik wil uren met jullie doorgaan, maar dit is de tijd die ons gegeven is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Marco Borsato-beerput nog voor de kerst opengaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen