Dionne Stax afgefakkeld door co-host: ‘Totáál geen klik met haar’

Dionne Stax wordt compleet afgefakkeld door Toine van Peperstraten, met wie ze een jaar lang een middagshow op NPO Radio 1 heeft gemaakt. “Ik had geen behoefte om iets aan haar te vertellen.”

Toine van Peperstraten en Dionne Stax © Elvin Boer, AvroTros

Het duo Dionne Stax en Toine van Peperstraten kreeg twee jaar geleden de opdracht om een middagshow op NPO Radio 1 te gaan maken. Het moest een beetje DWDD maar dan op de radio worden. Ze begonnen in januari 2020 en al snel volgden de vernietigende reacties: zowel intern als extern kreeg Dionne om haar oren. Ze werd zelfs een nitwit genoemd.

Twee andere karakters

Na ruim een jaar samen radio te hebben gemaakt, besloot Dionne afgelopen maart om op te stappen vanwege haar drukke tv-werkzaamheden. En daar was Toine heel erg blij mee. Die vindt het namelijk véél leuker om radio te maken met haar vervanger Mischa Blok, zo laat hij weten in de podcast De Broadcast.

Het beviel écht slecht met Dionne, legt Toine uit. “Dionne en ik zijn totaal andere karakters. Ze hadden gehoopt dat we elkaar goed zouden aanvullen, maar als je een duoprogramma gaat maken, dan moet je zorgen dat één plus één veel meer is dan twee. Dat je het beste in elkaar naar boven haalt en er een soort chemie ontstaat.”

Weinig raakvlakken

Eigenlijk was het niet gerechtvaardigd dat ze daar als duo zaten, vindt Toine. “Dat was gewoon heel moeilijk. We hadden toch veel te weinig raakvlakken en presenteerden staccato van elkaar. Dat is een ontzettende verandering sinds 1 maart met Mischa Blok. Dan merk je echt dat één plus één veel meer is dan twee.”

Met Mischa is het gewoon veel leuker, vindt Toine. “Dat er een-tweetjes ontstaan richting een onderwerp.”

Totaal geen interesse

Die een-tweetjes had Toine toch ook kunnen doen met Dionne? “Dionne is een persoonlijkheid, ik heb ook een bepaalde naam opgebouwd en soms zijn mensen ook best wel geïnteresseerd in wat wij meemaken. Alleen wij hadden heel weinig behoefte om dat aan elkaar in de uitzending te vertellen. En als de rem erop gaat, dan is er geen beginnen meer aan.”

Dan wordt het een heel gereserveerd programma, vindt Toine. “Dat was eigenlijk aan de hand. Daarbij had Dionne ook best nog wat opnames voor tv, ook voor AvroTros. Die omroep was er dus helemaal van op de hoogte, maar bij Radio 1 kwamen er toch wel wat klachten, van: ‘Het is een duoprogramma, maar heel vaak zit er maar eentje.’”

Podcast

De Broadcast-podcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen