Angela de Jong schrikt zich dood: ‘Achtervolgd door Edwin Smulders’

Angela de Jong is tijdens haar vurige mediaruzie met Gordon, een kleine drie jaar geleden, achtervolgd door paparazzo Edwin Smulders. De opiniediva is zich daar wild van geschrokken.

Angela de Jong © Op1

Er was een tijd dat BN’ers nog totáál niet wisten om te gaan met Angela de Jong. Vrijwel alle sterren hebben een acute allergie voor kritiek en toen Angela net opkwam waren ze allemaal in paniek. Het toppunt was Gordon, die in De Wereld Draait Door uit zijn slof schoot over Angela. Op het laatste moment cancelde Gordon een tv-gevecht met Angela.

Angela als covermodel

Juist die ruzie was voor Story-paparazzo Edwin Smulders aanleiding om Angela eens op te zoeken in haar privédomein. Het was enorm schrikken voor Angela, die zich destijds – in januari 2019 – nog helemaal geen BN’er waande.

Aangezien Angela alweer tien jaar tv-columns schrijft, is ze dit weekend het covermodel van het AD-tijdschrift Mezza. In het interview gaat het ook over roem. “Je man Albrand vertelde dat jullie een keer roddelfotograaf Edwin Smulders in de bosjes aantroffen”, wordt aan de opiniediva voorgelegd.

Achtervolgd door Edwin

Dat klopt, beaamt Angela. “Toen dacht ik wel: dit is het matje, bekender worden hoeft echt niet. In die tijd was Gordon boos op me, en dat was voor Story blijkbaar aanleiding om Smulders op pad te sturen. Werden we ineens achtervolgd tot aan het tuincentrum op zaterdagmiddag. Dat doet wel iets met je veiligheidsgevoel.”

Wat dacht ze ervan? “Dan ga je je afvragen: ik heb net het huis opgeruimd in mijn pyjama, ik ben in diezelfde pyjama naar de kliko gelopen, heeft hij dat ook vastgelegd? Ik voelde me ineens heel erg bekeken. Daarna keek ik wel wat vaker over mijn schouder. Dat gevoel ebt gelukkig ook snel weer weg.”

Het gaat onder meer om deze foto van Angela.

Guido reageert

Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van Story, stelt dat Angela hier schromelijk overdrijft. “Haha, ‘achtervolgd’. Feit is dat Angela de Jong in samenspraak met Edwin een loopje gedaan heeft voor hem”, zegt hij. “Dus het viel wel mee volgens mij.”

Angela maakt er een karikatuur van, vindt Guido. “Edwin zit nooit in bosjes, haha. Die heeft een luxe SUV, ruimte genoeg daar.”

Nee tegen John

Een nóg bekendere Nederlander worden ziet Angela overigens niet zitten. Ze zei ooit nee tegen John de Mol, die haar voor 800.000 euro per jaar de mond wilde snoeren. “John de Mol heeft me ooit een aanbod gedaan, maar nee. Het blijft een wereld die aan elkaar hangt van schone schijn, en van mensen die elkaar eindeloos complimenten geven.”

Walgelijk, vindt Angela dat. “Ik kan daar niets mee, ik word daar ongemakkelijk van.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verstandig dat Angela de Jong tegenwoordig vaste gast is van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen