Eva Jinek krijgt keiharde kritiek: ‘Wat een zure schooljuffrouw!’

Eva Jinek wordt genadeloos gegrild door Jan Uriot vanwege het geklaag over haar ‘zware’ baan als talkshowhost. “Dan denk ik: zit niet te zeuren, het is allemaal aanstellerij”, zegt hij.

Eva Jinek en Jan Uriot © RTL, Telegraaf

Eindelijk heeft Eva Jinek verklapt waarom zij zes maanden per jaar op vakantie moet: het is volgens haar namelijk megazwaar om elke avond een uurtje aan een talkshowtafel te zitten. Ongelooflijk, vindt Jan Uriot, de sterverslaggever van weekblad Privé. “Ja, en maar klagen hè? En maar klagen!”, zegt hij in de Telegraaf-rubriek Wat Vindt Jan.

Aanstellerij

Het is volgens Jan echt een gotspe. “Ze heeft recht, vindt ze zelf, op wel zes maanden vakantie per jaar. Dat zegt ze omdat ze om drie uur ’s nachts naar bed gaat en om acht uur of half acht staat dat kind er alweer dat een flesje moet hebben.”

Klinkt als het normale leven van een werkende ouder, vindt Jan. “Dan denk ik: er zijn mensen die het veel zwaarder hebben natuurlijk en die krijgen geen 1,2 miljoen daarvoor. Dan denk ik: zit niet te zeuren, het is allemaal aanstellerij.”

Zure schooljuffrouw

Jan kijkt nooit meer naar Eva. “Ik kijk er helemaal niet meer naar hoor, want ik vind haar een beetje een zure schooljuffrouw geworden de laatste tijd. Dat komt ook door de onderwerpen: het is heel veel corona. Dat hoef ik allemaal niet meer te zien, begrijp je wel?”

Ze heeft een luizenbaan, zegt Jan. Hij wijst erop dat hij voor zijn rubriek Wat Vindt Jan? de beschikking heeft over slechts één redactielid. “Alles wordt voorgekauwd voor die mevrouw! Zij heeft een heel team daarzo.”

Martijn Koning

Het is volgens Jan niets persoonlijks. “Ik heb met haar gewerkt en ik ken haar goed hoor, want ik heb twee jaar met haar Goedemorgen Nederland gedaan.”

Heeft hij een tip voor Eva? “Ik zou haar adviseren om er een goede sidekick bij te nemen die er even lucht in pompt. Wat dacht je van Martijn Koning? Haha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Eva Jinek niet moet klagen over het 'zware leven' van een talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen