Johan Derksen verdedigt Linda-telg: ‘Heeft er geen reet mee te maken!’

Johan Derksen haalt weer eens een wit voetje bij de Molletjes. Hij springt in de bres voor Noa Vahle, het dochtertje van Linda de Mol dat in een gouden kruiwagen is afgeleverd op het Media Park.

Noa Vahle en Johan Derksen © Veronica

Het is voor iedereen evident dat Noa Vahle (21) haar bliksemcarrière als sportverslaggeefster – ze mocht afgelopen donderdag zelfs Hélène Hendriksje spelen tijdens het voetbal op Veronica – aan nepotisme te danken heeft. Iets waar Johan Derksen normaal gesproken een gruwelijke hekel heeft, maar natuurlijk niet als het de Molletjes betreft.

Johan steunt Noa

Johan koketteert er altijd mee ‘geestelijk onafhankelijk’ te zijn, maar als het over de Molletjes gaat, praat hij alsof hij een halsband om zijn nek heeft. Voor veel mensen verloor hij zijn geloofwaardigheid toen hij de nieuwe knikkershow van John de Mol begon te promoten. Sterker nog: hij is binnenkort zelfs te zien in een van de afleveringen.

In de kritiek dat hij een marionet van John zou zijn geworden, herkent Johan zich echter niet, liet hij in januari weten. Toch valt het op dat Johan elke keer de loftrompet van stal haalt als het weer eens over de steenrijke mediafamilie gaat. Ditmaal gaat hij voor de tweede keer door vuur en vlam voor Noa Vahle, het dochtertje van Linda de Mol.

Kleine meid

De kritiek op Noa vindt Johan zwaar onterecht. Na het praatje van Noa als inval-Hélène tijdens het voetbal van afgelopen donderdag, merkte Wilfred Genee op: “Aldus Noa Vahle, die bijna net zo goed is als haar moeder nu al, hè? Het gaat goed, hè, met de kleine meid?”

Johan: “Ja, de kleine meid doet het uitstekend. Die is hier binnengekomen en vanaf de eerste dag was ze uitstekend.”

Wilfred: “Ik denk dat haar moeder trots zit te kijken nu.”

‘Geen reet mee te maken!’

Johan hekelt de kritiek op de geweldige, slimme en sociale dochter van Linda. “Ik wil er nog even bij zeggen dat het er geen reet mee te maken heeft dat ze een dochter van Linda de Mol is, want ze doet het onder haar eigen naam.”

Wilfred: “Maar ze is wel de dochter van Linda de Mol.”

Johan: “Ze is wel de dochter van Linda de Mol. Daar hoeven we ook niet geheimzinnig over te doen, maar daar wordt dan meteen weer door de media en de columnisten iets over geschreven en dat vind ik wat betreft haar helemaal niet aan de orde.”

Wilfred: “Bij al die anderen wel natuurlijk, maar bij haar niet, toch?”

Johan lachend om zijn hypocrisie: “Er zijn er wel een paar die met een kruiwagentje binnen gereden worden, ja.”

Afhankelijk

Het is makkelijk verklaarbaar waarom Johan altijd zo in de bres springt voor de Molletjes: hij heeft zijn megasalaris aan hem te danken. Maar dat niet alleen: ook voor zijn persoonlijke veiligheid is hij afhankelijk van John. Vanwege een serieuze dreiging, moest Johan de afgelopen tijd namelijk streng beveiligd worden.

Die beveiliging is geregeld door John. “Ik kreeg de mededeling dat de bedreiging werk gelieerd was. Met andere woorden: mijn baas moest de beveiliging betalen. Wilde hij dat niet, draaide ik er zelf voor op. Gelukkig is John de Mol een goede werkgever, want de volgende dag werd mijn huis al rondom volgehangen met camera’s.”

De beelden van Johan en Wilfred die over Noa praten, kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johan Derksen er heel diep in zit bij de Molletjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen