Nikkie Plessen maakt veel los: ‘Tijd voor Photoshop-boycot’

Nikkie Plessen maakt behoorlijk wat los met haar Photoshop-blunder. Een columniste van Vrouw pleit er nu zelfs voor om fotobewerking massaal in de ban te doen. “Weg ermee!”

Nikkie Plessen © RTL Boulevard

Er is steeds meer ergernis over BN’ers en influencers die hun foto’s dermate bewerken dat ze een onrealistisch beeld van zichzelf neerzetten. Het maakt hun veelal jonge volgers vaak erg onzeker. “Photoshop; waarom is dat er eigenlijk? Je komt er zelden ongezien mee weg”, schrijft journaliste Hester Zitvast in haar Vrouw-column.

‘Best triest, niet?’

Dat geldt ook voor Nikkie Plessen. Zij dacht zichzelf ongemerkt wat slanker te photoshoppen, maar vergat dat het interieur van haar jacht op de achtergrond ook werd vervormd. “We worden met z’n allen steeds onzekerder over wat normaal is, lijkt wel”, aldus Hester.

Hester begrijpt er niets van dat Nikkie zo aan haar foto’s sleutelt. “Heel veel slanker dan Nikkie Plessen krijg je ze bijna niet en tóch vond ze het nodig haar benen wat bij te sturen. Welk signaal geef je daarmee af? (…) Photoshoppen nalaten is niet eens meer aan de orde: natúúrlijk maak je jezelf wat mooier dan in het echt. Het is best triest, niet?”

‘Weg met Photoshop!’

Nikkie heeft nogal lacherig gereageerd op de ontstane commotie, maar ze staat geen moment stil wat haar gedrag doet met het zelfbeeld van jonge tienermeisjes. “Nikkie Plessen bagatelliseert haar verhaal”, zegt een geërgerde Hester.

Het moet eens afgelopen zijn, vindt ze. “Eigenlijk zouden we met z’n allen moeten besluiten dat achterlijke programma nooit meer te gebruiken. Weg filters, weg shoppen, weg onrealistisch beeld. Daarmee zouden we elkaar enorm helpen, want het maakt gewoon ongelooflijk onzeker, al die geliktheid bij een ander én bij jezelf.”

Instagram

De gewraakte foto van Nikkie Plessen:

Lees meer

Nikkie Plessen werd begin vorige week betrapt op haar Photoshop-blunder. Haar goede vriend Albert Verlinde sprong vervolgens voor haar in de bres. Aan de desk van Boulevard bagatelliseerde Nikkie haar Photoshop-fail.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Instagram een symbool moet tonen als een foto bewerkt is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen