Diederik Gommers promoot boekje in Jinek, eist gastenmaximum

Diederik Gommers zat gisteren aan de talkshowtafel van Eva Jinek om een boekje te promoten. Hij eiste voorafgaand aan de uitzending min of meer een gastenmaximum aan tafel.

Diederik Gommers © RTL

Begin vorige week was Diederik Gommers te gast in de talkshow Op1, waar hij voor ergernis zorgde bij een andere tafelgast. Een paar dagen later klaagde het ic-opperhoofd in de talkshow van Humberto Tan dat hij het zo druk vond bij Op1. Gisteren zat hij alwéér in een talkshow, ditmaal bij Jinek. Daar eiste hij min of meer een gastenmaximum.

Gastenmaximum

Diederik vindt het vanwege het oplaaiende aantal coronabesmettingen niet meer prettig om aan een volle talkshowtafel te zitten. “Het feit dat er nu vier mensen hier aan tafel zitten in plaats van zes, zoals gisteren, is omdat jij het aan ons gevraagd hebt”, aldus presentatrice Eva Jinek in haar uitzending.

“Of gezegd hebt in elk geval dat je je daar prettiger bij voelt. En ook omdat je verwacht dat het vanaf volgende week sowieso weer moet, die anderhalvemeter-maatregel.”

Met z’n vieren

Diederik daarop: “Nee, ik weet echt niet wat het kabinet gaat beslissen. Zoiets simpels als anderhalve meter heeft ook heel veel invloed op theater en heel veel andere bedrijven. Dat telt allemaal mee, dus je moet een goede afweging maken. We zien die infecties oplopen en iets simpels als meer afstand nemen kunnen we heel simpel doen.”

“Het gaat erom dat die besmettingen gaan dalen en dat doen wij met ons gedrag. Soms hebben we daar maatregelen voor nodig, maar je kunt het ook gewoon zelf doen en daarom had ik gevraagd: laten we met z’n vieren aan tafel.”

Boekje

De reden dat Diederik aanschoof bij Jinek, was om het nieuwe boekje ‘Intens’ van Volkskrant-journalist Wilma de Rek te promoten. Hierin wordt vanuit Diederiks perspectief beschreven hoe de coronacrisis zich voltrok in Nederland.

De grote vraag is waarom Diederik daarvoor wéér in een tv-studio wilde gaan zitten. Als de ic-baas de drukte in tv-programma’s werkelijk zo’n probleem vindt, dan had hij ook een bijdrage kunnen leveren door het gesprek via Skype te voeren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Diederik Gommers zijn boekje niet gewoon via Skype promoten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen