Nikkie Plessen photoshopt zichzelf graatmager: ‘Slecht voorbeeld!’

Nikkie Plessen is keihard door de mand gevallen. Haar nieuwste Instagram-foto is wel héél duidelijk gephotoshopt. Het resultaat? Een graatmagere Nikkie. “Wat een slecht voorbeeld!”

Nikkie Plessen © Instagram

Het socialsgedrag van Nikkie Plessen past totaal niet bij de boodschap van zelfacceptatie die tegenwoordig volop wordt uitgedragen. Het modevrouwtje van RTL Boulevard vliegt elk weekend met een privéjet naar Ibiza toe om haar half miljoen Instagram-volgers de ogen uit te steken en daar is ze vooral bezig om zo perfect mogelijk over te komen.

Photoshoppende Nikkie

Kennelijk vindt Nikkie zichzelf niet perfect genoeg voor haar fotoreportages op Instagram, want voordat ze iets online gooit gaat er eerst een cementlaag aan filters en photoshop-correcties overheen. Iedereen die Nikkie wel eens bij De Joffers in Zuid ziet zitten weet dat er niets klopt van die Insta-foto’s, maar nu valt ze wel héél genadeloos door de mand.

Nikkie heeft haar laatste fotootje op Instagram, op haar jacht bij Ibiza, zó lopen photoshoppen dat zelfs het hele interieur van haar jacht is kromgetrokken (zie foto). Wie dit heeft ontdekt? Niemand minder dan VPRO-presentator Tim den Besten, die chronisch gruwelt van neppe BN’ers.

Slecht voorbeeld

Tim vindt Nikkie een ongelooflijk slecht voorbeeld. Hij wijst erop dat Nikkie ook haar gezicht smaller shopt. “Haai haai. Ik ben Nikkie Plessen en ik verneuk graag jonge meisjes met mijn gestoorde photoshoppings, xxxxx”, schrijft hij op Instagram bij haar foto.

Ongelooflijk harde kritiek, maar ook volgers van Nikkie sluiten zich daarbij aan. In de comments onder Nikkie’s post (die ongetwijfeld in rap tempo verwijderd zullen worden door haar censuurteam) staat bijvoorbeeld: “Je beïnvloedt jonge vrouwen en meisjes hiermee en ik vind dat zo iemand als jou met een groot bereik juist beter zou moeten weten.”

En Joyce: “Ik snap de photoshop niet. Je bent prachtig en hebt echt een prachtig figuur je hebt dit zo niet nodig!”

Ontzettend jammer

De volgers van Nikkie gaan echt helemaal los. Gea: “Inderdaad ontzettend jammer dat je gefotoshopt bent en haak ook af om je te blijven volgen…”

Dat Nikkie voor een maatschappelijk betrokken bedrijf werkt als RTL schuurt wel een beetje. Niet alleen heeft ze waarschijnlijk de grootste ecologische voetprint van álle medewerkers, maar ze rommelt dus ook met het zelfbeeld van jonge meisjes.

Een Boulevard-exit zit er waarschijnlijk hoe dan ook niet in; het gerucht gaat zelfs dat ze betaalt voor haar optredens om zichtbaar te blijven als uithangbord van haar modemerk.

Facetune

Het is niet de eerste keer dat Nikkie betrapt wordt op het photoshoppen van zichzelf, zie onderstaand. De linkerfoto werd door RTL online geplaatst, de rechterfoto door Nikkie zelf. Koekoek!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie Plessen heeft een jonge doelgroep. Geeft ze het slechte voorbeeld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen