Jack van Gelder he-le-maal klaar met ongevaccineerde mensen

Jack van Gelder is echt he-le-maal klaar met mensen die zich niet hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij sprong gisteren bijna uit zijn velletje aan de talkshowtafel van Eva Jinek.

Jack van Gelder © RTL

Het is een schande dat reguliere zorg weer moet worden uitgesteld om ongevaccineerde coronapatiënten op te vangen, vindt Jack van Gelder. Hij wijst bijvoorbeeld op uitgestelde heupoperaties. “Je zou maar niet goed kunnen lopen, maar er zijn nog veel ergere operaties die niet kunnen plaatsvinden omdat niet-gevaccineerden de bedden innemen.”

Onbegrijpelijk

Wel of niet vaccineren zou geen discussie moeten zijn, aldus Jack. “Dat er gewoon bedden bezet zijn omdat jij roept: ‘Ik doe het niet!’… Er zijn genoeg voorbeelden van over de hele wereld van campagneleiders die op een gegeven moment op de ic sterven en dan nog zijn er mensen die zeggen: ‘We doen het niet.’ Dat vind ik dus echt onbegrijpelijk.”

De ongevaccineerde mensen zorgen er volgens Jack voor dat ondernemers kapotgaan. “Ik vind dat het in de maatschappij niet zo kan zijn dat het bedrijfsleven en de culturele wereld naar de klote gaan vanwege mensen die zich gewoon coûte que coûte niet willen houden aan het systeem.”

Grote zorgen

Het baart Jack enorme zorgen dat de ziekenhuizen weer volstromen. “Ik maak me er grote zorgen over en ik vind het een schande als mensen met grote nood niet in de bedden kunnen komen omdat andere mensen zich coûte que coûte niet willen vaccineren.”

Hij heeft er in principe begrip voor dat mensen ergens op tegen zijn. “Maar aan de andere kant weet je dat de kans dat je ernstig ziek wordt verminderd wordt. Dat lijkt me wel heel aardig om te weten voor jezelf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ontstaat er een gevaarlijk sentiment in de media over ongevaccineerde mensen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen