Marieke Elsinga krijgt dorst als ze haar tepels aanraakt

Marieke Elsinga krijgt altijd dorst als ze haar tepels aanraakt. Ze weet niet hoe ze eraan komt, maar ze heeft er al tientallen jaren last van. “En dit is absoluut niet seksueel bedoeld”, benadrukt ze.

Marieke Elsinga © RTL

Het is voor Qmusic-ster Marieke Elsinga een raadsel wat er met haar tepels aan de hand is. “Ik heb iets dat ik me al heel lang afvraag en met heel lang bedoel ik echt wel sinds de tienerjaren. Het is denk ik meer een vrouwelijk dan een mannelijk ding. Ik heb ook een beetje schaamte om het te vragen, maar het is toch een serieuze vraag.”

Tepeldorst

Oké, voor de dag ermee. “Ik krijgt dorst als ik mijn tepels aanraak en ik vraag me af of meer vrouwen dit hebben”, zegt ze. “Ik heb ook wel eens aan vriendinnen gevraagd of zij het ook hebben en tot nu toe zegt eigenlijk iedereen ‘nee’. Ik wil er ook meteen even bij zeggen – en ik wil er niemand mee afschrikken – dat het niet seksueel bedoeld is.”

Nieuwslezeres Anne-Marie Rozing begrijpt er niets van waar dit vandaan komt. “Nee, ik herken dit niet. Ik vind het een bijzondere waarneming.”

Liefdesspel

Hoe is Marieke hier achtergekomen? “Ja, je hebt natuurlijk wel eens je borsten vast, bijvoorbeeld onder de douche. Je borsten aanraken hoeft niet altijd een seksueel beladen ding te zijn. Ik heb om die reden ook wel eens mijn borsten vast en als ik dan langs de tepel kom of die aanraak, dan ervaar ik dat ik zin heb in een groot glas water.”

Het is geen grapje, aldus Marieke, die ook dorst krijgt van de catering van RTL Boulevard. “Ik meen het oprecht. Dan heb ik echt dorst. In het liefdesspel worden de tepels ook wel eens aangeraakt, maar dan ervaar ik het niet. Dan zit je denk ik toch ergens anders met je koppie. Maar ik meen oprecht dat ik dan dorst krijgt.”

Raynaud

Marieke heeft wel vaker last van allerlei gekke kwaaltjes. Zo lijdt ze onder meer aan het syndroom van Raynaud. Wat gebeurt er dan? “Dat is in de voeten en tenen. Die zijn dan koud en dan is de bloedtoevoer naar de uiteinde van je vingers niet goed”, legde ze eerder uit. “Ik heb dus soms dat mijn handen zó koud zijn dat ze helemaal wit worden.”

Ook heeft ze last van een dwangneurose, waardoor ze droog velletjes bij haar nagelriemen niet kan uitstaan. Ze gaat eraan trekken met irritatie tot gevolg. Na een ontsteking in haar tienerjaren moest haar nagel zelfs verwijderd worden. “De losgetrokken nagel zag ik daarna nog in de spoelbak liggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marieke Elsinga heeft last van overmatige dorst. Doet ze er goed aan om naar de dokter te gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen