Özcan Akyol walgt van Teun van de Keuken: ‘Dit is echt schandalig’

Özcan Akyol heeft zijn vriendschappelijke relatie met Teun van de Keuken heel abrupt verbroken. “Hij stuurde mij een DM en toen verbrak hij de vriendschap en ontvolgde hij mij meteen.”

Teun van de Keuken en Özcan Akyol © NPO

Een paar jaar geleden bracht de VPRO een documentaire over het schrijversgezin Heerma van Voss. Die film werd op social media volledig belachelijk gemaakt door Teun van de Keuken. Hij vond het namelijk echt verbazingwekkend saai. “Het was veel met elkaar praten en veel met elkaar zwijgen”, herinnert hij zich in zijn podcast Teun & Gijs Vertellen Alles.

Melige bui

Zijn co-host Gijs Groenteman: “Het was een klein beetje over de top, van: waarom moet er over dit gezin een hele documentaire gemaakt worden? Er werd aan de ontbijttafel gefilmd, aan de dinertafel, als ze een uitje hadden en met elkaar praten.”

Teun en Gijs waren er destijds vrolijk over aan het twitteren. “In een vrij melige bui”, legt Teun uit.

Gijs: “En dat is het moment dat Eus zich ineens tegen jou gekeerd heeft.”

Özcan woest

Özcan kon er in elk geval niet om lachen. “Die ging mij in een DM zeggen dat hij het niet vond kunnen hoe we daar melig over zaten te twitteren”, zegt Teun. “Hij stuurde mij een DM en toen verbrak hij de vriendschap en ontvolgde hij mij meteen. Op die avond. Hij vond echt dat het schandalig was.”

Ging Teun inderdaad te ver? “Volgens mij was het gewoon een beetje flauw, maar niet per se heel erg. Ik krijg af en toe ook nog wel eens duimpjes van Thomas en Daan (uit het schrijversgezin, red.). Het grappige is dat Eus zoiets zei van: ‘Dit zijn hardwerkende schrijvers die moeilijk genoeg geld kunnen krijgen.’ Hij vond dat ik weinig respect had voor schrijvers.”

Kapotgemaakt

Het is nu over en uit tussen Özcan en Teun. “Er is geen vriendschap. Die was er wel, maar die hebben we samen kapotgemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Özcan Akyol overdreven reageert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen