Martien Meiland verbaasd: gastheer Khalid Kasem weigert alcohol

Martien Meiland zat met zijn oren te klapperen toen zijn gastheer Khalid Kasem gisteren in de talkshow Khalid & Kasem een glas champagne weigerde. “Ik drink iets zonder alcohol!”

Khalid & Sophie © NPO

Khalid Kasem ontving in zijn talkshow de genomineerden voor de NS Publieksprijs en die hadden allemaal een glas champagne voor zich staan. “Nou, Martien, een fles bij jou voor de neus. Daar hoef je niet lang over na te denken. Die gaat natuurlijk open en het is ingeschonken voor al die genomineerden”, sprak de presentator.

‘Wat drink jij dan?!’

Als enige had Khalid géén glas champagne voor hem staan, maar een of ander donker drankje. Martien was helemaal verbaasd: “En wat drink jij dan? Drink jij niet?”

Khalid: “Ik drink iets anders, hahaha. Ik drink iets anders, zonder alcohol. Proost!”

Het is uiteraard geen geheim dat Khalid geen alcohol drinkt vanwege zijn islamitische geloof. Martien is precies het tegenovergestelde: die dreigt een beetje de mannelijke Bonnie St. Claire te worden.

Khalid islamitisch

Het geloof speelt een belangrijke rol in het leven van Khalid, vertelde hij vorig jaar in het AD. “Een heel grote. De islam geeft mij waanzinnig veel kracht en biedt me een richtsnoer hoe ik me in het dagelijks leven zou moeten gedragen. ‘Zou moeten’, want ik ben een mens en alle mensen maken fouten.”

Toch ligt zijn geloof al tijden onder vuur. “Ja en dat doet pijn. Omdat het geen recht doet aan wat de islam aan de Nederlandse samenleving kan bijdragen”, zegt hij. “De islam hecht, net als het joden- en het christendom, grote waarde aan concepten als naastenliefde.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie denkt u dat de NS Publieksprijs gaat winnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen