Marieke Elsinga moet mogelijk opnieuw nagel laten verwijderen

Vervelend nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice van RTL Boulevard heeft last van een dwangneurose waardoor ze binnenkort mogelijk voor de tweede keer een nagel moet laten verwijderen.

Marieke Elsinga © Instagram

Marieke Elsinga onthult voor het eerst dat ze last heeft van een heuse dwangneurose. Ze kan het namelijk niet uitstaan als er een droog velletje bij haar vingernagel zit en pulkt dan voortdurend aan haar nagelriemen. Het gevolg is dat ze veel last heeft van lokale ontstekingen. Eén keer heeft ze daardoor zelfs een vingernagel moeten laten wegtrekken.

Losgetrokken nagel

Het gebeurde toen Marieke veertien jaar oud was. Ze trok toen aan een droog stukje nagelriem. “Het ging ontsteken en tot overmaat van ramp had ook de kat van m’n vriendinnetje Tamar naar me uitgehaald. Zijn nagel kwam precies in dat wondje”, vertelt ze in haar column in tijdschrift &C.

De ontsteking aan haar rechterringvinger was niet te verhelpen. “Eindstand: een enkeltje huisarts met het verwijderen van m’n nagel tot gevolg”, vertelt ze. “De losgetrokken nagel zag ik daarna nog in de spoelbak liggen.”

Ernstige tic

Het duurde volgens Marieke vele maanden voordat de nagel weer enigszins op lengte was. “Nu zou je denken dat ik mijn lesje toen wel heb geleerd. Maar niks is minder waar. Ik ben twintig jaar verder en ik pulk NOG STEEDS aan mijn nagelriemen.”

Zelf spreekt Marieke van ‘een tic’. Ze kan haar dwanggedachten niet stoppen. “Ik haat mezelf erom en het ziet er niet uit, maar het lukt me maar niet ermee te stoppen. Steeds weer denk ik: als ik dat ene droge velletje nou even wegtrek, dan is het daarna allemaal weer keurig.”

Satéprikker

Het ergste is dat een tweede nagelafzetting dreigt voor Marieke. Ze heeft nu namelijk opnieuw last van een ontsteking.

Toch heeft Marieke zich bij haar tic neergelegd. “En dus blijf ik lekker pulken. Dat ik laatst met een satéprikker in m’n pinknagel moest purren om de druk van een ontsteking af te halen neem ik maar voor lief.”

&C

De &C-column van Marieke Elsinga kunt u lezen via Blendle. De hoofdredactie van het tijdschrift heeft kennelijk een zwakke maag, want dit is tevens haar laatste column. “Marieke Elsinga geeft vanaf volgende maand het stokje over aan een nieuwe columnist.”

Overigens heeft Marieke wel vaker last van gekke dingetjes. Zo kampt ze ook met het syndroom van Raynaud. Wat is dat? “Dat is in de voeten en tenen. Die zijn dan koud en dan is de bloedtoevoer naar de uiteinde van je vingers niet goed.”

Lees ook

Voor meer informatie over dit onderwerp leest u het artikel ‘Waarom je dat velletje aan je vinger er nooit af moet trekken’ op de website van Men’s Health.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt u ook misselijk van verhalen over losgetrokken nagels?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen