Zweverige Lieke van Lexmond reageert voor het eerst op mediarel

Lieke van Lexmond reageert voor het eerst uitgebreid op de mediarel die ontstond toen zij en haar maanzusje Jetteke de bestorming van het Capitool verklaarden. “Het was zó sensatiebelust.”

Lieke van Lexmond © SBS 6

Naast haar televisiewerk is Lieke van Lexmond tegenwoordig vooral druk met haar bedrijf Moonsisters. Samen met haar zus Jetteke brengt ze onder meer aan maankalender uit. Volgens het tweetal heeft alles te maken met de stand van de maan en dus ook de Capitool-bestorming die in januari plaatsvond in de Verenigde Staten.

Zweverige Lexmond-zusjes

Lieke en Jetteke legden destijds in De 5 Uur Show haarfijn uit waarom het Capitool bestormd werd. “Gisteren verplaatste Mars naar Stier en dat is toch echt wel een pittige transitie”, riep Jetteke. “Als je dat combineert met de transitie van de planeet, dan verbaast het me ook eigenlijk niet.”

De zweverige Lexmond-zusjes werden behoorlijk uitgelachen op social media. Tegelijkertijd kregen ze steun van types als Patty Brard, die je echt álles wijs kunt maken. “Als jullie dat nu gaan vertalen als: euheuhehu, twee zusjes brengen een kalender uit, dan vind ik dat heel erg sneu.”

Lieke reageert eindelijk

Nu, acht maanden na de mediarel, komt Lieke eindelijk met een reactie. “Ik weet dat er een keer iets is geweest met een planetenwissel die er was. Toen stond Mars heel gek enzo. Dat was met de bestorming van het Capitool”, vertelt ze voor de camera van Shownieuws.

Ze herinnert het zich nog goed. “We werden toen door De 5 Uur Show gevraagd of we een klein minuutje iets wilden zeggen vanuit huis over waarom astrologie zo’n trend lijkt te zijn. Wij zeiden gewoon: ‘We denken dat corona er een onderdeel van is dat mensen weer teruggaan naar zichzelf en de kern.’”

Sensatiebelust

En toen? ” Toen zei Jet op een gegeven moment van: ‘Ja, kijk bijvoorbeeld naar de bestorming van het Capitool, want Mars stond zo en zo, dus ja, dan is het extra vurig.’ Wij weten heus wel dat er meer vooraf aan is gegaan dan dat de planeten alleen een andere stand hebben.”

Vervolgens is dat totaal opgeblazen, aldus Lieke. “Dat is toevallig eruit gepikt en dat is dan door een paar sites heel groot gemaakt, alsof er heel veel kritiek was. Het bevestigde voor mij eigelijk waarom ik het wat rustiger aan heb gedaan met televisie. Ik dacht: het is soms ook zó’n simpele hoek. Er wordt soms zó sensatiebelust gekeken.”

Charlatan

Hadden de Shownieuws-deskundigen toevallig nog een kritische noot over ‘charlatan’ Lieke, die edelstenen met een ‘helende werking‘ verkoopt? Nee, natuurlijk niet. Ze is immers zó goed, zó lief en zó positief. En het belangrijkst nog: ze kennen haar al zó lang.

“Ik ben dol op Lieke, echt waar. Ik heb het voorrecht haar af en toe door het Vondelpark te zien fietsen met haar kinderen en dan blijkt het nog een leuke moeder ook. Wat wil je nog meer?”, aldus Albert Verlinde.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u in de maanpraatjes van de zweverige Lexmond-zusjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen