Wilfred Genee krijgt vreemd belletje van NPO-bazin Shula Rijxman

Wilfred Genee heeft een vreemd belletje gekregen van Shula Rijxman, de grote bazin van de NPO. Hij vond het leuk dat ze belde, maar al snel bleek de tv-bazin op zoek naar een andere Wilfred.

Wilfred Genee en Shula Rijxman © SBS, Michel Schnater

Shula Rijxman komt ter sprake in de radioshow van Wilfred Genee als het over haar plannen voor een klimaatjournaal gaat. Sidekick Niels van Baarlen vindt dat maar niets. “Het klimaat zit als onderwerp al in het normale Journaal, dan ga je er toch niet nog een paar ton tegenaan gooien voor een Klimaatjournaal?”

Verkeerde Wilfred

Het is volgens Niels de politieke correctheid die overheerst bij de NPO en in het bijzonder bij Shula. “Dit is puur politiek, van: kijk ons eens lekker correct zijn.”

Wilfred vertelt daarop dat hij is gebeld door Shula. “Toevallig had ik Shula Rijxman vorige week nog aan de lijn, maar die belde de verkeerde Wilfred. Ze zocht Wilfred Takken van het NRC. Het was een leuk gesprek en we gaan binnenkort even zitten om over de toekomst te praten. Ik heb haar wel vaker gesproken.”

Pijnlijk

Wat zei Shula precies tegen Wilfred? “Ik zei: ‘Hoe gaat het, Shula?’ Ze zei: ‘Dat interview was een goed interview.’ Ik zei: ‘Welk interview heb je het over?’ Ze zei: ‘NRC natuurlijk.’ Ik zei: ‘Nee, dat ben ik niet.’ Ze zei: ‘Oh, ik heb Wilfred Takken nodig. Dan heb ik de verkeerde Wilfred.’”

Niels: “Nou, als ze dat vaker doet, dan is het wel pijnlijk natuurlijk. Als zij niet eens weet wie ze belt.”

Wilfred: “Dat kan gebeuren toch? Zoveel Wilfredden zijn er ook weer niet in de wereld.”

Takken

NRC-journalist Wilfred Takken heeft Shula onlangs geïnterviewd. Ze vertelde hem onder meer haar mening over de Jort Kelder-rel. Hij kwam in opspraak vanwege het medefinancieren van de Forum voor Democratie-campagne.

Shula zegt in het interview maatregelen te nemen als uit onderzoek blijkt dat Jort te ver is gegaan: “Dan is dat voor mij een dikke streep. Als blijkt dat dit niet koosjer is, dan zal ik me zeer uitgebreid uitspreken. En dat geldt voor alle gevallen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Wilfred Genee de overstap maken naar de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen