Zoontje Wendy van Dijk heeft lak aan kritiek: ‘Maakt me niet uit’

Wendy van Dijk doet al jaren verwoede pogingen om haar 18-jarige zoontje Sem te pluggen in de showbizz. Over de kritiek die dat oplevert, haalt hij zijn schouders op. “Ik focus op mijn eigen ding.”

Wendy en Sem van Dijk © RTL Boulevard

Nepotisme is in de tv-wereld de gewoonste zaak van de wereld. Schaamteloos weten BN’ers leuke baantjes te regelen voor hun familie, vrienden en vooral kinderen. Ook de Van Dijkjes zijn er bedreven in. Zo dook Sem in 2019 opeens zonder enige ervaring op als verslaggever in Shownieuws en probeerde die showrubriek hem vorig jaar te pluggen als rapper.

Sem niet omarmd

De eerste poging om Sem als rapper neer te zetten lukte niet en daarom kreeg hij eind vorig jaar in Shownieuws zelfs een heel een-op-een-interview om te vertellen over zijn rapambities. Ook dat had niet het gewenste effect.

Nóg een poging dan: Sem mocht begin dit jaar bij RTL Boulevard zijn liedje Halleluja promoten en Wendy verraste hem met een videoboodschap. En ondanks al die pogingen wordt Sem maar niet omarmd als de nieuwe rising star van de Nederlandse showbizz. In tegendeel: er is flink wat kruiwagenkritiek op Sem.

Felle kritiek

Vindt Sem het zelf ook allemaal niet een beetje schaamteloos? De Weekend vraagt hem wat al die kritiek met hem doet. “Nee, het maakt me niet uit wat mensen zeggen. Het gebeurt vaak dat mensen vooroordelen hebben, maar ik ben dat gewend en op den duur leer je daarmee omgaan. Gewoon geen aandacht aan besteden, dat heeft geen zin.”

Hij vervolgt: “Ik kan me beter lekker op mijn eigen ding focussen. Mensen die me goed kennen, weten hoe ik ben en de rest maakt me niet zoveel uit.”

Net zoals Wendy

Maar wat is eigenlijk het hogere doel hier? Wil hij net zo beroemd worden als papa en mama? “Niet per se. Ik wil gewoon doen wat ik leuk vind. Als dat goed gaat, dan word je natuurlijk steeds bekender, maar dat is alleen maar leuk.”

“Ik snap wel dat kinderen van bekende Nederlanders kunnen denken: mijn ouders hebben het al gemaakt, nu moet ik het ook waarmaken. Maar die druk heb ik niet. Ik doe gewoon lekker mijn ding en dan zie ik het wel.”

Kickboksen

Lekker z’n ding: dat verwoordt wel een beetje de ambities die Sem heeft met al zijn ‘talenten’. Hij probeert gewoon maar wat. Met zingen lukte het niet, met rappen ook niet. En nu? Nu wil hij kickbokser worden.

“Ja, heel graag, het is alleen lastig te combineren. Ik wil graag kickbokswedstrijden gaan doen, maar de focus ligt nu op muziek maken, dat is ook waarom ik ben gestopt met mijn opleiding. Halverwege dacht ik: waarom doe ik deze opleiding eigenlijk? Ik kreeg mediacollege en dat was vooral om achter de schermen dingen te regelen. Ik kwam er echter steeds meer achter dat ik wilde kickboksen en muziek maken.”

Kickboksende Sem? Kan Wendy niet een interview regelen in Veronica Inside?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het zoontje van Wendy van Dijk een goede toevoeging aan de Nederlandse showbizzwereld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen