Wilfred Genee baalt dat Johan Derksen familiedrama onthulde

Wilfred Genee is er niet blij mee dat zijn familiedrama op straat is komen te liggen door Johan Derksen. Hij had de precieze reden van het overlijden van zijn vader liever voor zichzelf gehouden.

Wilfred Genee © Veronica

Het is een verschrikkelijke zomer voor Wilfred Genee. Vlak na zijn serie uitzendingen van De Oranjezomer werd hij opgeschrikt door een familiedrama. Zijn moeder was van de trap gevallen en zijn vader schrok daar zó erg van dat hij een hartaanval kreeg en kwam te overlijden. Het is allemaal naar buiten gebracht door Johan Derksen.

Niet onaardig bedoeld

Wilfred was daar niet zo blij mee, vertelde hij vanochtend op Radio Veronica. “Het lastigste was in mijn geval dat je er overal mee geconfronteerd werd, omdat Johan op tv heeft verteld wat er gebeurd is”, zegt hij. “Ik werd een beetje verrast door het feit dat het zo in detail naar buiten kwam, maar dat was absoluut niet onaardig bedoeld van Johan.”

Wel kreeg Wilfred daardoor veel steunbetuigingen. “Het leverde heel veel lieve reacties op moet ik zeggen, ook mensen waar ik in het verleden niet altijd even goed mee was. In dat opzicht was het ook wel mooi om te zien hoe mensen kunnen reageren, maar het was soms ook wel wat ongemakkelijk.”

Ongemak in de Zara

Kan hij een voorbeeld geven? “Ik liep vorige week in de Zara met mijn dochter in Utrecht en toen stond er een bewaker, die het vast heel goed bedoelde, van een meter of twintig te schreeuwen: ‘Hé, Wilfred, gecondoleerd, hè!’ Met zo’n duim omhoog, weet je wel. Dat je ook denkt: hij bedoelt het vast heel goed, maar het is wat ongemakkelijk allemaal.”

“Het lastige aan dit is dat je dit eigenlijk in privékring wil verwerken, maar doordat je een publiek figuur bent vinden en zeggen mensen er wat over.”

Heftige zomer

Hoe gaat het inmiddels met zijn moeder? “Naar omstandigheden redelijk. Ze is opgenomen en wordt op dit moment goed verzorgd. We hopen dat ze straks weer in staat zal zijn om voor zichzelf te zorgen.”

Tot besluit: “Het was een heftige zomer.”

Fragment

Wilfred op de radio:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Wifred Genee een late talkshow zou moeten krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen