Matthijs van Nieuwkerk walgde van Najib Amhali: ‘Hij was niet leuk’

Matthijs van Nieuwkerk heeft jarenlang gesport in dezelfde sportschool als Najib Amhali, maar was totaal niet gecharmeerd van de komediant. Die zat destijds namelijk enorm aan de snuif.

Matthijs van Nieuwkerk en Najib Amhali © RTL

Inmiddels heeft Najib Amhali zijn cocaïneverslaving overwonnen, maar het heeft hem bloed, zweet en tranen gekost. Eén van de mensen die hem nog kent uit zijn tijd als junkie, is niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk. Ze kwamen elkaar zeer regelmatig tegen in een Amsterdamse sportschool.

Dezelfde sportschool

Najib zat gisteren in de talkshow van Eva Jinek en daar werd hij geconfronteerd met Matthijs. “We deelden dezelfde sportschool in de Marnixstraat in Amsterdam. Toen woonde ik nog in de stad”, aldus de DWDD-beroemdheid.

De heren kwamen elkaar altijd héél vroeg in de ochtend tegen. “Ik begon altijd als het openging om 7.00 uur en daarna ging ik een potje zwemmen en toen lag jij er al onder de gewichten. Jij had een soort voorkeursbehandelingetje.”

Najib: “Ja, ik had dan nog niet geslapen.”

Godsallemachtig

Matthijs vond Najib destijds heel naar. “Ja, dus ik kwam daar en toen zag ik aan je: dat is niet goed. We groetten elkaar vriendelijk, maar verder was je… Godsallemachtig man. Er zit een totaal andere man naast me, ja. Najib was niet de allerleukste in die tijd.”

Najib grappend: “En nu wel, hè?”

Matthijs: “Nu wel.”

Mooiste tijd

Najib vindt het heerlijk om weer sober te zijn. “Ik heb de mooiste tijd van mijn leven nu met die kinderen. Ik zie ze elke ochtend en die band is nu zo hecht.”

“Dat is wat ik altijd al wilde, maar die ziekte maakte dat ik heel egoïstisch was, alleen maar aan mezelf dacht, aan mijn middel en wanneer ik weer kon gebruiken. Daar was ik helemaal klaar mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoeveel BN'ers zitten er volgens u aan de cocaïne?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen