Angela de Jong slaat terug: ‘Dit is gewoon bullsh*t, Albert Verlinde!’

Angela de Jong slaat keihard terug naar Albert Verlinde. Volgens de opiniediva heeft de showkoning in de talkshow van Eva Jinek een hoop onzin uitgekraamd. “Het is gewoon bullsh*t!”

Angela de Jong en Albert Verlinde © RTL

Het hedendaagse RTL Boulevard werd vorige week behoorlijk in zijn hemd gezet. Vanwege het twintigjarig jubileum werd de showrubriek weer voor één keer gepresenteerd door Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens. Met z’n tweeën maakten ze pijnlijk duidelijk wat een ongelooflijke ‘slappe hap‘ het programma is geworden, riep Angela de Jong.

‘Bullsh*t!’

Die kritiek van Angela vond Albert in een feestelijke jubileumweek ‘niet netjes‘. Het is bovendien onzin, zei hij in de talkshow van Eva Jinek. “Wat ik niet goed vind van Angela en dat wil ik toch even zeggen… Het is een ander programma geworden, maar een hartstikke goed programma, want anders krijg je niet zoveel kijkers.”

Een kulargument, reageert Angela nu in de AD Mediapodcast. “Dat vind ik echt bullsh*t. Ken je Marble Mania? Dat had een miljoen kijkers. Nou, sorry, dat was echt heel slecht. En zo zijn er wel meer natuurlijk. Ik vind nog steeds dat er meer mensen naar Boulevard kijken dan ze soms verdienen. Ja, serieus.”

Traditie

Het huidige Boulevard profiteert simpelweg van ingesleten kijkgewoontes, aldus Angela. “Als je toch de uitzending zag met Beau, Albert en Fiona, dan weet je toch weer: dit was het. Daar borduurt de huidige Boulevard-lichting nog steeds op voort. Die staan in de erfenis van die mensen. Het is voor heel veel mensen al ingesleten om op dat tijdstip te kijken.”

Het is wel een feit dat de kijkcijfers van RTL Boulevard nog steeds prima zijn. “Het gaat er mij totaal niet om of ze veel kijkers trokken of minder of weet ik veel wat. Het ging er mij om dat ik zag dat daar wat gebeurde. Als Albert begint over de eierkoeken van Sonja Bakker, dan ga ik daar toch naar luisteren. Meer dan in de weken ervoor..”

Flauw

RTL 4-baas Peter van der Vorst heeft de kritiek van Angela ‘flauw‘ genoemd. Wat vindt ze daarvan? “Het mooie is dat Peter van der Vorst zei dat het flauw was, maar twee zinnen later begon hij mij gelijk te geven. Dat het een ander programma is geworden, veel veiliger is en dat het de tijdsgeest is.”

Hét uithangbord van de saaiheid van RTL Boulevard is Luuk Ikink, meent Angela. “Die zal je ook nooit op een mening betrappen. O, o, o. Je zal toch eens zeggen dat je iets stom vindt.”

Mediapodcast

De mediapodcast van het AD kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen