Peter van der Vorst vindt Boulevard-kritiek Angela de Jong ‘flauw’

Peter van der Vorst, de programmadirecteur van RTL 4, vindt de kritiek die Angela de Jong op RTL Boulevard uit heel erg ‘flauw’. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in de talkshow van Eva Jinek.

Peter van der Vorst © RTL

RTL Boulevard werd op woensdagavond voor één keer weer gepresenteerd door het spraakmakende duo van vroeger: Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens. Het maakte pijnlijk duidelijk hoe zouteloos het programma tegenwoordig is, vindt ook AD-diva Angela de Jong. “Het is toch vaak een slappe hap”, zegt zij.

Flauw

Nou ja, vindt Angela… Dat vindt eigenlijk iedereen wel. Dat RTL Boulevard jarig is en er gisteren bij het feestje in Jinek geen enkele presentator van nu aanwezig was, is natuurlijk een teken aan de wand: het programma is volstrekt inwisselbaar geworden. Maar, zo beweert Peter van der Vorst: “Sinds wij gestopt zijn is het beter gaan scoren, serieus.”

Wat vindt hij van de kritiek van Angela? “Ja… Flauw. Het programma heeft zich ontwikkeld. Het programma is wel veranderd natuurlijk. Vroeger was Albert natuurlijk de ziel van het programma. Hij had de vileine toon die we van Albert kennen. Het is nu een wat vriendelijker programma, maar er worden nog steeds heel veel meningen daar verteld. De tijd is ook veranderd.”

Gevaarlijk

Eva Jinek laat duidelijk doorschemeren dat ze het eens is met Angela. “Is het minder gevaarlijk geworden? Je wist vroeger niet wat er ging gebeuren in het programma. Je wist niet of Albert uit de bocht ging vliegen of Beau of wat er ging gebeuren. Er waren risico’s voor de mensen die besproken werden.”

Peter: “In die zin is het wel wat veiliger geworden inderdaad. Ik vond wel dat ook Peter R. daar een heel belangrijke rol in speelde om het af en toe ook onveilig te maken. Om gewoon even uit een linkse of rechtse hoek te komen en de boel te ontregelen. We moeten er wel voor waken dat dat ook blijft gebeuren.”

Dreun

Albert: “Wat ik niet goed vind van Angela en dat wil ik toch even zeggen… Het is een ander programma geworden, maar een hartstikke goed programma, want anders krijg je niet zoveel kijkers. Ten tweede vind ik ook niet dat je een verjaardag met een leuke reünie moet gebruiken om een programma dat z’n verjaardag viert een dreun te geven. Dat vind ik niet netjes.”

Eva, die kennelijk iets beter is in incasseren, daarop: “Ja, goed, dat is een beetje het risico van het vak dat een recensent iets over ons schrijft dat we niet leuk vinden.”

Beau

Beau geeft overigens aan niet meer terug te willen keren bij RTL Boulevard. Hij heeft het allemaal nu wel gezien, aldus de presentator.

“Ik wil toch nog even terug naar nu, want wij praten hier steeds over vroeger. Maar nu – en dat vind ik zo leuk – leeft het nog steeds. Het brengt nog steeds talenten voor. Luuk is nu de baas en het scoort nog steeds als een trein.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen