Albert Verlinde kotst op NPO-sterren: ‘Dit is vriendjespolitiek!’

Albert Verlinde haalt keihard uit naar Gijs Groenteman en Rutger Castricum, twee presentatoren van de publieke omroep. Ze maken zich volgens de showkenner schuldig aan vriendjespolitiek.

Gijs Groenteman, Albert Verlinde en Rutger Castricum © NPO, SBS, NPO

Het moet niet gekker worden: uitgerekend Shownieuws, dat avond aan avond laat zien wat vriendjespolitiek nou eigenlijk inhoudt (dit weekend nog bij Wendy van Dijk), begint nu kritiek te spuien op tv-collega’s die zich niet neutraal genoeg zouden opstellen. Albert Verlinde geeft NPO-sterren Gijs Groenteman en Rutger Castricum er flink van langs.

‘Rutger, wat is dit?’

Rutger was afgelopen weekend een van de gasten in Gijs’ programma Media Inside. Waar Gijs voor de zoveelste week op rij een sneer uitdeelde aan MAX-baas Jan Slagter, kroop Rutger half in het achterwerk van Johnny de Mol. Het komt in beide gevallen voort uit persoonlijke motieven, zegt Albert.

Eerst over Rutger: “Ik zag vandaag weer Rutger Castricum en dat moet ik toch even zeggen… Hij zegt dan: ‘Ja, Khalid & Sophie is niet zo goed, ik vind zo’n Johnny eigenlijk veel beter.’ Los van of hij dat vindt of niet; De Hofbar van Rutger Castricum wordt door TVBV geproduceerd, dat toevallig dezelfde producent is die ook het programma van Johnny produceert. Dan denk ik: jongens, wat is dit?”

Vreselijke Gijs

En dan over Gijs en zijn programma Media Inside: “Dat vind ik zo’n stom programma. Vreselijk, die práten onzin! Die praten echt onzin. Het is onzin. Ik vind het vreselijk. Ten eerste: het is van BNNVARA en alles wat daar kritisch over kan zijn wordt van tafel geveegd, van: daar hebben we het niet over!”

“Er is ook een soort actie begonnen om Omroep MAX en Jan Slagter te beschadigen. Dan denk ik: Hanneke Groenteman is volgens mij aan de kant gezet door Omroep MAX en haar zoon is Gijs Groenteman. Dat is Media Inside! Dan hoor je dat op z’n minst te noemen, van: hé Gijs, ben je zo negatief omdat je moeder door die omroep aan de kant gezet is?”

Pot verwijt ketel

Albert heeft natuurlijk best een punt, maar er is hier wel héél erg sprake van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Shownieuws heeft namelijk pas écht lak aan alle journalistieke principes.

De showrubriek van SBS 6 maakte het vorige week zelfs zó bont dat de rechtszaak tegen Lil’ Kleine werd becommentarieerd door Bram Moszkowicz, de partner van zijn advocaat en de vader van zijn manager. Een schaamteloos gevalletje belangenverstrengeling dus.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws-ster Albert Verlinde verwijt andere tv-collega's vriendjespolitiek. Lachwekkend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen