Shownieuws knuffelt Lil’ Kleine: belangenverstrengeling

Shownieuws laat de mishandelingszaak rondom Lil’ Kleine doodleuk becommentariëren door Bram Moszkowicz. En dat terwijl de gevallen strafpleiter er vuistdiep in zit bij de 26-jarige rapper.

Nienke Hoogervorst, Lil' Kleine en Bram Moszkowicz © Shownieuws

Lil’ Kleine is volop in het nieuws omdat hij verdachte is in een mishandelingszaak. Zowel RTL Boulevard als Shownieuws hadden er gisteren een uitgebreid item over. Tv-kenner Rob Goossens verzorgde het commentaar bij Boulevard, terwijl advocate Clarice Stenger zwijgend aan de kant zat: “Mijn kantoor was betrokken bij deze zaak, dus dan is het voor mij lastig om er nog iets over te zeggen.”

Vuistdiep in Lil’ Kleine

Concurrent Shownieuws neemt het níet zo nauw met journalistieke principes. Die liet het nieuws gisteren doodleuk becommentariëren door Bram Moszkowicz. En dat terwijl zijn vriendin Nienke Hoogervorst de advocaat is van de rapper en zijn zoon Nathan Moszkowicz actief is als diens manager. Voor hen alle drie is Lil’ Kleine dus een enorme cash cow.

Het is voor de Shownieuws-kijker inmiddels geen verrassing meer dat de deskundigen van het programma dermate zijn verstrengeld in al hun belangen dat het een wonder is dat ze überhaupt nog van de visagieruimte tot de presentatiedesk kunnen lopen. Desondanks zorgde presentatrice Tooske Ragas gelukkig nog wel voor een disclaimer.

Geloofwaardigheid

Tooske: “Bram, twee dingen: één, Nienke Hoogervorst is jouw partner. Even voor alle duidelijkheid: de schema’s van wie hier aan tafel zitten zijn al tijden geleden gemaakt, dus jij zat hier al en toen kwam dit.”

Bram: “Ik kan het niet helpen.”

Oh nee? Een afzegging misschien om je eigen geloofwaardigheid en dat van het hele programma te redden? Of is het daarvoor überhaupt al te laat? Bram had er minstens voor kunnen kiezen om zich, net als Clarice, niet met het onderwerp te bemoeien.

Eenvoudige mishandeling

Bram benadrukte in zo’n beetje elke zin dat Lil’ Kleine verdacht wordt van een ‘eenvoudige mishandeling’. “Het blijft mishandeling. Je doet nu net of dat minder erg is”, zei collega Guido den Aantrekker op een gegeven moment.

Bram: “Ja, je kunt zeggen wat je wil, maar het is een eenvoudige mishandeling.”

Toen Albert Verlinde even later opmerkte dat de twee andere verdachten in deze mishandelingszaak ‘ook twee redelijk omstreden mannen’ zijn, schoot Bram direct in de verdediging: “Hoezo ‘ook’?”

Sandra Schuurhof merkte op dat ze vindt dat Lil’ Kleine ‘behoorlijk uit de bocht is gevlogen als dit bewezen wordt’. Bram boos: “Ja, maar dan is hij dus nog niet uit de bocht gevlogen, want je weet niet of het bewezen kan worden.”

Belangenverstrengeling

Belangenverstrengeling is Shownieuws niet vreemd. Andere deskundigen aan de desk waren dus Guido den Aantrekker, die woest over de Story-redactie begint te rennen als hij ergens een kritische Hazes-noot hoort vallen, en Sandra Schuurhof, die haar bureau gevuld heeft met oranje vlaggetjes en portretfoto’s van de koninklijke familie.

Tooske later in de uitzending tegen Guido: “Guido, jij hebt in Story deze week een interview met André Hazes.”

Guido, die een zeer intieme relatie heeft met André, daarop: “Ja, dat hebben we bijna nooit. Ik kop hem zelf in.”

Sonja Bakker

Later in de uitzending sprong Story-hoofdredacteur Guido ook nog in de bres voor Sonja ‘plagiaat’ Bakker, die een rubriek heeft in zijn blad. “Hoe erg is dit Bram? Dat je een recept en een foto overneemt…”

Albert vervolgens kritisch: “Nee, hoofdredacteur van de Story, niet doen! Nee, dit moet je niet doen denk ik.”

Guido: “Nee, het hoort niet, maar hoe erg is het? We hadden het net over een eenvoudige mishandeling, dat lijkt me toch een ander verhaal.”

Bram: “Ik weet niet wat erger is.”

Downplayen

Een wedstrijdje downplayen tussen twee heren die allerlei belangen te verdedigen hebben. En dan een reprimande krijgen van Albert, die later in de uitzending geprikkeld reageerde toen er een kritische noot viel over zijn oud-werknemer Jim Bakkum.

Het begint inmiddels wel heel erg de spuigaten uit te lopen op de late avond van SBS 6. Wordt het niet eens tijd dat Shownieuws journalistieke distantie gaat betrachten?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws zet Bram Moszkowicz op het commentaar van de Lil' Kleine-zaak. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen