Rutger Castricum vindt talkshow Khalid & Sophie heel erg slecht

NPO-presentator Rutger Castricum vindt de nieuwe talkshow Khalid & Sophie heel erg slecht. Hij vindt dat de vooravondshow van NPO 1 heel erg ver van de werkelijkheid af staat.

Rutger Castricum © NPO

Vriend en vijand is het er inmiddels wel over eens dat Khalid & Sophie echt een tv-gedrocht is. Het is een belediging voor De Wereld Draait Door, dat jarenlang een enorm succes was op het zevenuurslot van NPO 1. De vooravond van ’s lands grootste zender heeft zijn urgentie volledig verloren: er is heel erg weinig reason to watch.

Lastig tijdstip

Rutger Castricum, het boegbeeld van de publieke omroep PowNed, begrijpt goed dat de kijkcijfers van Khalid Kasem en Sophie Hilbrand zo laag zijn. Hij vindt het programma ontzettend ver van de gewone Nederlanders af staan, zegt de presentator in Media Inside.

Zelf is Rutger geen kijker. “Half acht is voor mij sowieso een lastig tijdstip omdat ik dan met de kinderen bezig ben. Ik kijk het wel eens terug en toen zag ik Sophie er zitten. Die zat dan een 6-jarig meisje te interviewen over een gedicht van een donkere dichter die ze dan helemaal uit haar hoofd weet en hoe dat dan gaat en hoe het dan op school valt.”

Losgeslagen

Tenenkrommende televisie, vindt Rutger dat. “Ik vind het zó losgeslagen van je kijker voor mijn gevoel. Ken jij een meisje van 6 die een Amerikaans gedicht uit haar hoofd kent? Ik ken dat verder niet.”

Liever kijkt hij naar HLF8 van Johnny de Mol. “Wat ik vooral irritant vind is dat hij bij voorbaat al afgeschreven wordt her en der, omdat hij dan de zoon is van. Ik vind dat het moet groeien. Als je tegenover Khalid & Sophie zit, dan heb je wel een kans ja. Het is luchtig, het mag van mij wel wat meer inhoud hebben. Ik ben wel fan en ik gun het hem ook.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen