Olcay Gulsen: ‘Ik heb Peter R. de Vries helemaal niet betaald’

Olcay Gulsen ontkent dat ze Peter R. de Vries heeft betaald toen ze in 2019 onder vuur lag vanwege het faillissement van haar toenmalige modemerk SuperTrash. “Het was belangeloos.”

Peter R. de Vries en Olcay Gulsen © RTL Boulevard

In de lente van 2019 werd Olcay Gulsen behoorlijk onder vuur genomen vanwege vermeend gesjoemel rondom haar faillissement. RTL Z zorgde voor groot nieuws door te onthullen dat Olcay enkele weken voor het faillissement nog snel een factuur ter waarde van 18.000 euro voor de reparatie van haar privéauto probeerde te declareren.

Woeste Peter

Het leverde veel kritiek op, omdat Olcay heel goed wist hoeveel leveranciers toen nog op hun geld wachtten. Er ontstond een enórme ruzie over in RTL Boulevard, waar Olcay door haar eigen collega’s behoorlijk kritisch werd benaderd. Peter zat ook in de studio en kreeg daar, als adviseur van Olcay, een enorme aanvaring met Mark Koster.

Presentator Ruben Nicolai wees de kijkers van Boulevard eerlijk op Peters dubbele pet: “Ik moet even een kleine toevoeging doen: Olcay zit bij jullie kantoor, vandaar dat jij er zo veel van af weet.”

Huilende Olcay

Olcay komt nu, twee jaar later, terug op die voor haar bijzondere uitzending. Ze voelde zich bijzonder gesteund door Peter. En nu is hij er niet meer. Op de vraag wat Peter voor haar betekend heeft, zegt ze in Veronica Superguide: “Ik moet meteen huilen bij deze vraag. Om eerlijk te zijn zo ontzettend veel.”

Waarom? “Toen het slecht ging met mij en iedereen een mening had over mij en het faillissement van SuperTrash voelde hij als mijn enige steun. Hij belde mij wekenlang enkele keren per dag om te vragen hoe het ging en bleef zeggen dat ik mijn rug recht moest houden.”

Niet betaald

Peter heeft nooit om geld gevraagd, benadrukt Olcay in Veronica Superguide. “Geheel belangeloos deed hij dat. Ik vond het moeilijk om te lezen dat mensen dachten dat hij het tegen betaling deed. Het was pure medemenselijkheid. Een groot mens met een groot hart. Hij steunde mij toen niemand mij leek te geloven.”

Olcay begrijpt goed dat mensen zo van Peter hielden en houden. “Ik denk dat de familieleden van alle cold cases die hij heft opgelost, dit in tienvoud hebben ervaren. Ik begrijp ook zo goed dat duizenden mensen hem een laatste eer wilden bewijzen. Hij was een soort vaderfiguur voor ons allemaal. De strijder van het licht.”

Fragment

De verhitte discussie van toen:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen