Fatima Moreira de Melo is financieel onafhankelijk: ‘Ik ben binnen’

Fatima Moreira de Melo hoeft niet meer te werken voor haar geld. De sportdeskundige van RTL Boulevard is financieel onafhankelijk. “Mijn grootste ambitie was altijd mijn vrijheid”, vertelt ze.

Fatima Moreira de Melo © RTL Boulevard

Hoewel we haar de laatste tijd vrijwel elke avond zien in RTL Boulevard, doet Fatima Moreira de Melo dat niet voor het geld. Daar heeft ze namelijk genoeg van. Tot haar dertigste was ze professioneel hockeyster en daarna heeft ze veel geld verdient met pokeren. “Iets van 6,5 ton”, zegt de nu 43-jarige Rotterdamse in Veronica Superguide.

Spaarzame Fatima

Dat geld heeft Fatima er niet doorheen gejast. “Nee, ik heb tien procent geherinvesteerd in pokeren. Belasting betaald. En de rest geïnvesteerd in duurzame energie, woningfondsen en een pandje.”

Ze is buitengewoon spaarzaam met haar geld. “Af en toe een sneakertje kopen vind ik leuk, maar ik ben niet van de luxe dingen. Voor mij zijn spullen niet het grootste goed, maar m’n vrijheid. Ik moet mijn eigen pensioen regelen, dus ik ben spaarzaam. Nog steeds.”

Financieel onafhankelijk

Die spaarzaamheid heeft Fatima financiële onafhankelijkheid opgeleverd. “Mijn grootste ambitie was vrijheid, daarom wilde ik tussen mijn dertigste en veertigste genoeg geld te verdienen om daarna niets meer te hoeven. Dat is gelukt.”

Wil ze zich dan niet meer nuttig maken voor de maatschappij? “Ik vind dat ik heel nuttig bezig ben. Ik draag voor mijn gevoel best veel belasting af. En ik entertain mensen met sportverhalen bij RTL Boulevard. Ik leef mijn leven en ben goed voor de mensen om me heen. Als mensen wat ik doe leuk vinden, is dat prima. Zo niet, ook goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen