Johan Derksen en René van der Gijp zouden wederom VVD stemmen

Johan Derksen en René van der Gijp zouden wederom op de VVD stemmen als er nieuwe verkiezingen zouden komen. “Er is op dit moment geen alternatief in de Tweede Kamer”, zeggen de heren.

René van der Gijp en Johan Derksen © SBS 6

De mannen van VI steunen de politieke partij van demissionair premier Mark Rutte. “René, jij hebt VVD gestemd en jij ook, Johan. Zou je dat nu weer doen?”, vroeg Hélène Hendriks gisteren in De Oranjezomer aan haar collega’s. Johan daarop: “En wat heb jij gestemd, meisje?” Hélène: “Ja, ook. Met z’n drieën VVD.”

VI steunt VVD

Op de vraag wat hij zou stemmen als er weer verkiezingen komen, antwoordt René: “Ik denk dat ik geen alternatief heb. D66 komt bij mij ook niet heel sterk over en al dat andere. Ik zou weer VVD stemmen.”

Johan: “Ja, ik ook. Rutte heeft heel veel kritiek gehad, die herinnert zich bepaalde dingen niet. Dat heeft hem er niet sterker op gemaakt, maar ik zie in de huidige Kamer niet iemand waar ik meer vertrouwen in heb dan in Rutte.”

René: “Nee, dat heb ik hetzelfde. Ik zie geen alternatief.”

Democratie

Henk Krol was te gast bij de mannen van VI en pleit voor vervroegde verkiezingen. Hij vindt het een gotspe dat de formatie nog steeds niet begonnen is. “Je kunt op dit moment in het buitenland niet uitleggen dat wij een democratie zijn.”

Waarom niet? “Een land waar een regering is gesneuveld op 14 januari en dan zijn we nu zoveel verder en hebben we nog steeds een kabinet wat je niet naar huis kunt sturen, omdat ze al naar huis gestuurd is. En die gaan gewoon vrolijk verder. Dat is toch idiotie? In Cuba zeggen ze dat het niet democratisch is hoor.”

Fragment

Overigens werd de uitzending van De Oranjezomer gisteren verstoord door een muis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u op dit moment een goed alternatief voor minister-president Mark Rutte?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen