Lange Frans spuugt Arjen Lubach in gezicht als hij hem tegenkomt

Lange Frans zou Arjen Lubach direct in zijn gezicht spugen als hij hem ergens tegenkomt op straat. Dat zegt de bewust ongevaccineerde rapper in de radioshow van Patrick Kicken op WILD FM.

Lange Frans en Arjen Lubach © YouTube

Arjen Lubach heeft Lange Frans afgelopen oktober behoorlijk te kijk gezet in zijn programma Zondag met Lubach. Hij liet zijn bijna 2 miljoen kijkers een aantal fragmenten zien waarin de rapper praat over complottheorieën. “Ik sta op het punt dat ik bijna medelijden krijg met al deze lui”, gniffelde Arjen in zijn talkshow.

Spugen op Arjen

De bewuste uitzending werd niet gewaardeerd door Lange Frans. Toen zijn YouTube-kanaal een paar dagen later offline werd gehaald, gaf hij Arjen de schuld. Het is daarna ook nooit meer goedgekomen tussen beide heren. Een paar maanden geleden noemde Frans Arjen nog een l*l.

Nu laat Lange Frans zich opnieuw uit over Arjen Lubach, namelijk in de radioshow van Patrick Kicken. Heeft hij een hekel aan de VPRO-ster? “Nou, een hekel is een groot woord, maar ik spuug hem wel in zijn gezicht als ik hem tegenkom”, zegt hij glimlachend.

Mislukte Lange Frans

Je zou denken dat Arjen met zijn rapskills wel een potje kan breken bij Frans. “Nee, nee, nee. Lubach kan aardig rappen als hij hier in een veilige radio-omgeving zit. Dan kan Lubach een soort theatraal rapje doen, maar Lubach is natuurlijk een mislukte Lange Frans.”

Hij vervolgt: “Als hij het in de hiphopscène gemaakt had, dan was hij nooit grapjas geworden waarschijnlijk, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Dat is ook een beetje waar de schoen wringt ofzo.”

Friesland

Het is gewoon een mislukkeling, foetert Frans. “Om een rapper en een hiphopartiest te zijn, heb je meer nodig dan alleen maar rapskills. Het moet ook ergens over gaan en je moet vanuit een bepaalde straatwaardigheid gedragen worden. Die vind je niet in de sloot van Friesland. Niet van Arjen Lubach in elk geval.”

Waarom hebben de heren hun geschil nooit uitgepraat? “We hebben nog gesproken over een gesprek, maar dat durfde hij toch niet.”

Ali-sticks

Tot slot vertelt Frans ook nog over de toenemende censuur op internet, waar hij zelf ook slachtoffer van is geworden. “Censuur is reëel en we leven gewoon in een soort Orwelliaanse samenleving en als je nog nooit dat soort boeken hebt gelezen, is het echt de tijd om dat te gaan doen. Dan kun je je nog een klein beetje wapenen tegen wat er gaat komen.”

Het wordt steeds erger, zegt Frans. Hij heeft duizenden USB-sticks gekocht om zijn podcast te kunnen verspreiden ‘als de pleuris uitbreekt’. “Ik ben een groot fan van AliExpress en ik heb wel een klein containertje USB-sticks aan laten vliegen. Als dan echt de pleuris uitbreekt, dan moeten we klaar zijn om de underground in te gaan.”

Kicken’s HipHopHits

De WILD FM-uitzending van Kicken’s HipHopHits kunt u hier en hier terugluisteren. Het programma van Patrick Kicken is elke vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur te horen op WILD FM.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lange Frans wil Arjen Lubach ongevaccineerd in zijn gezicht spugen. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen