Mark Rutte wil niet reageren op uitspraken Johan Derksen

Minister-president Mark Rutte wil niet reageren op de uitspraak van Johan Derksen dat Nederland een ‘kutland’ is geworden. Volgens Hart van Nederland is 70 procent van het volk het daarmee eens.

Mark Rutte © SBS 6

Johan Derksen vindt het bespottelijk dat hij door justitie is gewaarschuwd voor een serieuze dreiging, maar dat zij niet de middelen hebben om hem te beveiligen. Dat betaalt John de Mol daarom maar. Tegelijkertijd krijgen de beruchte Gooise kopschoppers wél beveiliging van justitie. “Wat een kutland zitten we in, man!”, riep Johan boos.

Kutland

De hashtag ‘kutland’ werd vervolgens trending en uit onderzoek van Hart van Nederland bleek vervolgens dat 70 procent van de respondenten het met Johan eens is. “De uitspraken van Derksen lijken te passen in een patroon van toenemende onvrede over de gang van zaken in Nederland.”

Het leek Hart-verslaggever Sam Hagens daarom goed om demissionair minister-president Mark Rutte daar vanmiddag naar te vragen tijdens zijn persconferentie over de coronamaatregelen.

‘Sorry, andere vraag’

Sam: “Excuses voor het taalgebruik, maar ik vroeg me af: heeft u de hashtag kutland meegekregen de afgelopen dagen?”

Rutte: “Sorry, nee, andere vraag.”

Sam: “Er is afgelopen vrijdag een panelonderzoek gedaan door Hart van Nederland en 70 procent van de Nederlanders vindt – sorry weer voor het taalgebruik – een kutland is geworden.”

‘Ik heb vakantie!’

Rutte: “Sorry, ik ga nu geen andere vragen dan over het virus beantwoorden. Ik heb ook vakantie en over dat soort dingen praten we weer als iedereen terug is van vakantie. Ik beperk me nu echt even tot corona. U zult het even moeten doen met mijn antwoorden.”

Sam laat op Twitter weten dat hij het jammer vindt dat Rutte niet wil reageren. “Hopelijk komt dat interview na het reces. Het onderzoek ging verder dan de term kutland. Nederlanders zijn met name bezorgd over veiligheid en immigratie. Het klimaat, een onderwerp waar in Den Haag veel over wordt gesproken, stond onderaan het lijstje van zorgen bij Nederlanders.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen