Lange Frans ergert zich dood aan Arjen Lubach: ‘Ik vind hem een l*l’

Lange Frans neemt het Arjen Lubach nog steeds kwalijk dat hij hem vorig jaar gebruikte als voorbeeld van complotdenkers. De rapper werd flink op de hak genomen in Zondag met Lubach.

Lange Frans en Arjen Lubach © VPRO

Arjen Lubach maakte een uitzending over de zogeheten ‘fabeltjesfuik’. Als mensen op internet alleen maar gelijkgestemden volgen, dan gaan ze heilig geloven in hun eigen gelijk. Ook Lange Frans is in zo’n parallelle werkelijkheid beland, aldus Arjen. Die bewering is echter tegen het zere been van de rapper.

Hamster

Je had ook een ander voorbeeld kunnen nemen, zegt Lange Frans. “Hij had ook kunnen stellen: als je een hamster zoekt, kom je ineens bij allemaal hamsters uit. Maar hij gebruikte mij ervoor, dat vond ik niet zo netjes en ook niet terecht. Vlak daarna werd mijn account op Youtube verwijderd, inclusief mijn muziek”, zegt hij in Nieuwe Revu.

Volgens Lange Frans weigert Arjen om de confrontatie met hem aan te gaan. “Ik heb hem dat verteld en voorgesteld om samen een uur voor de camera te gaan zitten, maar dat durft hij tot op de dag van vandaag niet. Dat zal hij ook nooit durven, want dat wint hij inhoudelijk niet van me.”

‘F*ck hem’

Eigenlijk is het gewoon een waardeloos figuur, vindt Lange Frans. Hij kan leuke televisie maken, maar daar houdt het wel mee op, vindt hij. “Ik ben geen fan en ik ga niet kijken als hij straks vier keer per week op tv is. Het is een vakman, maar ik vind hem een l*l. Ook omdat hij te schijterig is om met mij in gesprek te gaan.”

“Ik denk dat hij stiekem heel graag Lange Frans wil zijn. Hij wilde ook de rapper uithangen. Ik denk dat ik ben wat hij eigenlijk had willen zijn. Dus f*ck hem. Laat hem maar een keer komen battle-rappen tegen Lange Frans.”

Nieuwe Revu

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt Arjen Lubach wel dat hij is?’ kunt u lezen via Blendle. Het tijdschrift kopen of abonneren kan hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen