YouTube cancelt Lange Frans: ‘Bedankt Arjen Lubach’

YouTube heeft het kanaal van Lange Frans verwijderd na de veelbesproken uitzending van Zondag met Lubach. Niet alleen zijn video’s over complottheorieën, maar ook zijn muziek is daardoor niet meer beschikbaar. De rapper vindt het letterlijk om te huilen en geeft Arjen Lubach de schuld. “Mijn hele YouTube account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal. Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen. Arjen Lubach bedankt!“, roept hij op Twitter.

Lange Frans vraagt Arjen Lubach om dit op te lossen. “Misschien dat jij met je goede contacten bij YT in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag …❤️

Het is heel emotioneel voor de rapper. “Ja ik huil als er 59 items uit mijn werk worden weggehaald waar ik stuk voor stuk hard aan heb gewerkt. Daar schaam ik me niet voor.

Arjen Lubach zelf geeft gehoor aan de oproep van Lange Frans. Hij twittert: “Hee YouTube, zet die muziek terug. Weer een bewijs dat censuur niet de oplossing is en meteen fout gaat. #fixdefuik.

Ene Nick vindt het grappig dat Lange Frans nu vraagt of in elk geval zijn muziek teruggezet kan worden. “Hij laat wel snel alle complot-shit los als het hem in de portemonnee raakt, hé.

Lange Frans daarop: “Nee mijn werk moet gewoon beschikbaar zijn voor iedereen. YouTube is er juist ook voor de luisteraars zonder betaalde streaming abonnementen. Eerlijk waar. Tuurlijk scheelt het ook geld.

Lees ook:
Arjen Lubach lacht complotdenker Lange Frans uit (maandag)
Lange Frans nodigt Arjen Lubach uit voor complotshow (maandag)
Lange Frans wil met Arjen Lubach aan Boulevard-desk (dinsdag)

Foto: VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen