Jan Slagter lacht Shownieuws uit: ‘Dit is echt belachelijk’

MAX-baas Jan Slagter vindt het lachwekkend dat Shownieuws gebruik heeft gemaakt van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) om onderzoek te doen naar zijn geflopte tv-programma Showcolade.

Airen Mylene en Shownieuws © Shownieuws

Showcolade, een format waarin BN’ers moeten raden welke objecten van chocola gemaakt zijn en welke niet, deed in de lente veel stof opwaaien. Critici vinden dat de NPO geen geld moet verkwisten aan dit soort infantiel tv-amusement. Achteraf gaf Jan Slagter van de uitzendende omroep MAX zelf ook eerlijk toe dat dit een misser was.

Sappige details

Wonden likken en doorgaan, dacht Jan. Maar daar dachten ze bij de Shownieuws-redactie heel anders over: die diende bij de NPO een heel Wob-verzoek in. Presentatrice Airen Mylene pakte daar vrijdagavond mee uit alsof ze een soort nieuwe toeslagenaffaire aan het licht bracht. “Zometeen onthullende documenten over Showcolade!”

Weekend-baas Bart Ettekoven vervolgens: “Ja, onze redactie heeft documenten opgevraagd en onthullende mails over hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Sappige details en ook de naam van Edsilia Rombley komt erin voor.” Ja, hè, hè, zij was de presentatrice.

Zwartgelakt

Na de reclamebreak ging Airen Mylene direct weer in standje Mariëlle Tweebeeke: “Wij hebben nieuwe onthullingen over het programma Showcolade dat dit jaar bij de NPO te zien was en veel kritiek te verduren had.”

Bart: “De redactie heeft een Wob-verzoek ingediend. Er was natuurlijk zóveel te doen over dit programma en wij waren wel benieuwd naar de kosten en totstandkoming van deze MAX-show op de zondagavond.”

Veel documenten die de NPO deelde waren zwartgelakt. Bart: “We zijn niet heel veel wijzer geworden, want er is heel veel zwart weggelakt. Het lijkt wel de kindertoeslagaffaire.”

Marije Knevel: “Nou, precies!” Tja…

Wauw-factor

Wat brachten die ‘onthullende’ Shownieuws-documenten nou precies aan het licht? Niet veel meer dan triviale weetjes, bijvoorbeeld dat de NPO niet alleen wilde opdraaien voor de kosten van Showcolade. En dat het programma ‘de wauw-factor’ moest hebben. En dat het programma eigenlijk niet op zondag, maar op zaterdag zou worden uitgezonden.

Is dit dan het Shownieuws-equivalent van de toeslagenaffaire? Zijn dit alle onthullingen? Nee, Shownieuws heeft ook ‘onthuld’ dat Edsilia Rombley niet de eerste keuze was voor de presentatie. Nou, de voorpagina’s van de maandagkranten zijn alvast gevuld.

Lachwekkend

MAX-baas Jan Slagter weet niet wat hij méémaakt. “Ach ja het komkommertijd! Ik moet er wel om lachen: Shownieuws die een Wob-verzoek heeft ingediend over Showcolade… #belachelijk”, twittert hij.

Een van Jans volgers: “Dat hebben die gasten altijd. Ze brengen al het nieuws als een scoop, terwijl heel Nederland alle ins and outs al heeft meegekregen via de social media. Alsof ze het nieuws hebben uitgevonden…”

Tweet

De tweet van Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u het WOB-verzoek van Shownieuws over het programma Showcolade?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen