Tv-flop Showcolade was zó duur dat NPO niet alles wilde betalen

De historische tv-flop Showcolade was zó duur om te maken dat de NPO niet alles wilde betalen. De uitzendende omroep MAX stelde daarom voor om zelf ook wat eigen gelden bij te leggen.

Edsilia Rombley © Elvin Boer

Een nogal fanatieke redacteur van Shownieuws heeft besloten om een WOB-verzoek in te dienen bij de NPO over Showcolade, de Edsilia Rombley-show die afgelopen lente onder vuur lag omdat deze NPO-titel echt totaal geen publieke waarde had. Niet alleen ging het programma nergens over, maar ook keek er geen hond naar.

Torenhoge kosten

En dat terwijl er flink is geïnvesteerd in de tv-show, meldt Shownieuws nu op basis van vrijgegeven mailwisselingen tussen de NPO en Omroep MAX. Daarin is te lezen: “We komen uit op een afleveringsbedrag van € excl. btw (bedrag is zwartgemaakt, red.). We willen met elkaar (…) natuurlijk de ‘wauw-factor’ behalen.”

Omroep MAX was behoorlijk druk om het torenhoge productiebedrag te vergoelijken: “We hebben de begroting samen met de producent zeer kritisch doorgenomen. Voor zo’n spectaculaire show is dit bedrag waar we vanuit moeten gaan. We horen graag hoe we nu verder gaan.”

NPO wil niet dokken

De NPO vond het productiebedrag van Showcolade veel te hoog, is te lezen in de mails. “Voor NPO is dit echt een (te) hoog budget.” Daarop kwam Omroep MAX met het voorstel om de kosten per aflevering te splitten tussen de NPO en Omroep MAX. Een woordvoerder van de NPO wil tegen Shownieuws niet zeggen hoeveel het programma heeft gekost.

Verder blijkt uit de WOB-documenten ook dat Edsilia Rombley niet de eerste keuze was voor de presentatie. Het is niet duidelijk wat Shownieuws precies wilde bereiken met dit WOB-verzoek.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een gotspe dat de NPO amusement uitzendt dat eigenlijk te duur is voor het reguliere budget?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen