Eva Jinek aangevallen door RTL-collega: ‘Dit is gewoon vies’

Eva Jinek wordt wederom aangevallen door Rob Goossens, een van haar collega’s bij RTL. De tv-kenner van Boulevard verwijt haar smakeloos gedrag. “Ik vind het gewoon een beetje vies.”

Rob Goossens en Eva Jinek Beeld: RTL

Na een megavakantie van zes maanden is Eva Jinek weer terug op de buis. Ze is het seizoen zondag begonnen met een special over de moord op Peter R. de Vries, waarin John van den Heuvel voor het eerst zijn verhaal deed. Tv-kenner Rob Goossens heeft daar met gemengde gevoelens naar gekeken.

‘Een beetje vies’

Rob vindt dat de uitzending een beetje als mosterd na de maaltijd te komen en verwijt Eva over de rug van Peter kijkers te willen scoren. Hij uit zijn pittige verwijt voor de camera van Telegraaf TV.

“Het voelt voor mij wel een beetje gek dat ze zo lang is weggeweest, ook tijdens alles wat er is gebeurd in die achtbaan rondom Peter R. de Vries (…), en dat ze dan nu denkt: ik ga tóch nog eventjes mee in die golf en nog even wat kijkers pakken, of zoiets. Misschien is het ook wel omdat ik er middenin heb gezeten, maar het voelde gewoon een beetje vies voor mij.”

Zware woorden

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn schrok zichtbaar van het heftige verwijt van Rob. “Oké, dat zijn best zware woorden. We moeten natuurlijk wel de kanttekening plaatsen dat het misschien al zo geprogrammeerd was.”

Rob dan weer: “Ik moet ook zeggen: misschien ben ik ook gewoon te hard, want sommige dingen moet je niet meteen doen. Dit was ook wel een mooi moment om met een aantal mensen terug te gaan blikken. Het is niet per se een supergek moment om deze terugblik te doen. Ik vond haar echt heel erg sterk.”

Indrukwekkend

Van een vieze profiteur naar een sterke uitzending: Rob is lekker aan het zwabberen met zijn mening. “Ik vond het heel indrukwekkend”, vervolgt hij ineens weer zijn lofzang.

“Als je dit doet dan zijn er eigenlijk maar twee mensen op de Nederlandse televisie die dat kunnen: Eva en Jeroen Pauw. Als ze dat doen, stijgen ze echt tot grote hoogten. Ik vond Eva ook weer ijzersterk. Ik ben heel blij dat ze terug is van vakantie.”

Is dit voor iemand nog te volgen?

Rob haat Eva?

Het is niet de eerste keer dat Rob en Eva met elkaar in de clinch liggen. Aan het begin van dit jaar reageerde Eva woest op Robs insinuaties over haar megavakantie. Hij speculeerde dat ze misschien wel eens zwanger zou kunnen zijn. “Broddelwerk!”, brieste Eva. Rob daarop: “Ze kan de boom in!

Vorige maand startte Rob een onderzoek naar de integriteit van Eva en haar redactie. Hij heeft daartoe zelfs een Wob-verzoek ingediend bij de overheid.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen