Telegraaf-baas begrijpt niets van Bernhard-bashing in de media

Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf, vindt het flauw dat prins Bernhard zo wordt gebasht in de media. Hij heeft Chef’Special slechts een zakelijk voorstel gedaan, vindt Paul.

Paul Jansen © NPO

Prins Bernhard ligt behoorlijk onder vuur sinds Chef’Special-zanger Joshua Nolet uit zijn slof schoot omdat de prins hem heeft gevraagd om gratis op te treden bij de Formule 1. Slechts een enkeling nam het op voor de prins, maar de meeste mensen vinden het een schande. Muzikanten en hun medewerkers zijn immers zwaar getroffen door de coronacrisis.

Hakblok

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen vindt het flauw dat prins Bernhard zo op het hakblok wordt gelegd, zegt hij in het mediaforum op NPO Radio 1. “Ik zie het probleem allemaal niet zo. Wij hebben er ook wel aandacht aan besteed, maar de ophef ontgaat mij. Het is volgens mij heel simpel.”

Hij vervolgt: “De ene ondernemer, namelijk prins Bernhard, doet een voorstel aan de andere ondernemer, de band Chef’Special. De laatste ondernemer vindt het geen goed voorstel, namelijk zonder vergoeding optreden. Nou, einde verhaal.”

‘Kom op nou!’

Medegast Catherine Keyl: “Neeee! Er speelt natuurlijk veel meer, Paul, kom op nou!”

Presentator Carl-Johan de Zwart: “Het roept heel veel verontwaardiging op, omdat het een bepaald dedain uitspreekt naar de cultuursector.”

Paul: “Dan kun je toch gewoon nee zeggen? Dat is precies wat hij heeft gedaan en volgens mij melkt hij het gewoon heel handig uit om zichzelf en zijn band daarmee in de schijnwerpers te plaatsen. Wat van mij mag, hè? Maar ik vind het gewoon een twist tussen twee ondernemers. Ik vind het niet zo spannend.”

Fatsoenlijk

Dat artiesten al anderhalf jaar niet kunnen optreden, vindt Paul geen bepalende factor. “Er moet toch niks? Er wordt toch gewoon een zakelijk voorstel gedaan?”

Catherine: “Maar het is toch niet fatsoenlijk?”

Paul: “Dat is wat anders. Er wordt toch gewoon een zakelijk voorstel gedaan door een ondernemer? Daar kun je gewoon nee tegen zeggen.”

Puissant rijk

Catherine: “Als je maandenlang al die mensen om je heen werkeloos ziet en dan iemand die puissant rijk en invloedrijk is je durft te vragen om op te treden voor nul cent… Sorry hoor! Maar daar knap ik ook totaal op af!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen