Rob Goossens opent onderzoek naar RTL 4-collega Eva Jinek

Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf en RTL Boulevard, heeft zijn aangekondigde onderzoek naar Eva Jinek inmiddels geopend. Hij heeft namelijk een Wob-verzoek ingediend bij de overheid.

Rob Goossens en Eva Jinek Beeld: RTL

Er was onlangs enorm veel controverse over de Sigrid Kaag-documentaire van de VPRO. De omroep bleek namelijk wel héél gewillig allerlei verzoekjes van het Kaag-kamp in te willigen. Vervolgens rees bij Rob Goossens de vraag of Sigrid misschien ook handjeklap heeft gedaan met zijn RTL 4-collega Eva Jinek.

Off day of propaganda?

Eva kwam vorig jaar speciaal terug van haar zomervakantie om Sigrid te interviewen over haar kandidaatstelling voor het D66-lijsttrekkersschap. “Nu wil ik ook weten hoe die video met Eva Jinek tot stand is gekomen. Ik ga er alles aan doen om die correspondentie ook naar buiten te krijgen”, kondigde Rob vorige week aan.

Rob toen: “Het was een totaal kritiekloos interview en helemaal niet wat we gewend zijn van Eva Jinek. Ik dacht toen: misschien was het een off day, maar als deze documentaire zo tot stand is gekomen, dan wil ik in elk geval zeker weten dat Eva Jinek zich niet ook per ongeluk of misschien wel bewust heeft laten lenen voor D66-propaganda.”

Onderzoek gestart

Rob voegt de daad bij het woord en heeft daadwerkelijk een Wob-verzoek ingediend bij de overheid om correspondentie tussen Kaags team en de redactie van Eva Jinek geopenbaard te krijgen. Hij heeft al een ontvangstbevestiging gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daar heeft hij ook expliciet om gevraagd, aldus Rob. “Dat is een belangrijke stap waar ik expliciet om heb gevraagd, omdat je er anders na weken achterkomt dat je Wob-verzoek ‘niet is aangekomen’.”

Vier weken

Wanneer krijgt Rob de door hem aangevraagde documenten toegestuurd? “Na beoordeling krijgt u, binnen vier weken na ontvangst van uw verzoek, een antwoord. Mocht de beantwoording van uw verzoek om welke reden dan ook meer tijd vergen dan vier weken, dan ontvangt u een tussenbericht”, laat het ministerie aan hem weten.

Rob wacht het in spanning af. Mocht er inderdaad stront aan de knikker zijn, dan helpt dat relletje de showmedia wel weer de nieuwsluwe augustusmaand door. Volgens RTL zelf is er in elk geval niets aan de hand.

Twitter

Het bewuste Twitter-bericht van Rob:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen