Alberto Stegeman blikt terug op zijn tv-ruzie met Peter R. de Vries

Alberto Stegeman blikt in de Weekend terug op zijn tv-ruzie met Peter R. de Vries. De heren stonden begin vorig jaar als kemphanen tegenover elkaar in RTL Boulevard. Is het daarna goedgekomen?

Alberto Stegeman en Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Zijn bezoek aan RTL Boulevard kreeg begin vorig jaar een onverwachte wending voor Alberto Stegeman: hij werd plotseling keihard aangevallen door Peter R. de Vries. “Ik vind het eerlijk gezegd een beetje schijnnieuws wat jij maakt met dit soort dingen”, zei de misdaadjournalist over Alberto’s programma Undercover in Nederland.

Enorme televisieruzie

Het leidde tot een fikse televisieruzie tussen Alberto en Peter. “Ik vond zijn reactie wel zeer oncollegiaal. Hij weet ook dat voor de onderzoeken die we doen, met het hele team, vaak maanden bezig zijn”, zei Alberto een paar dagen later op de radio. “Ik vond het een beetje respectloos.”

Peter verbaasde zich over de gepikeerde reactie van Alberto. “Toen hij bij Boulevard binnenkwam en mij zag, was zijn eerste reactie: ‘Ha, gelukkig, in ieder geval deskundig commentaar vanavond.’ Kennelijk betekent dit dat je dan niets kritisch meer mag zeggen en alleen maar schouderklopjes mag uitdelen.”

Geen blijvende schade

Die tv-aanvaring heeft volgens Alberto geen blijvende schade opgeleverd in hun relatie. “Na die bewuste tv-uitzending was het eigenlijk meteen over, we hebben het er niet meer over gehad. Dat is ook het enige moment geweest dat er tussen ons iets is voorgevallen”, vertelt hij aan weekblad Weekend.

Peter is vermoord en dat raakt Alberto zeer. “Hij was iemand die de lat heel hoog heeft gelegd voor zichzelf, en daarmee ook voor zijn collega’s. Hij was voor mij een voorloper, ik kwam pas later. Peter was iemand tegen wie ik echt opkeek.”

Impact

Welke impact heeft de moord op Peter op Alberto’s werk? “Daar wil ik nog niet te veel over zeggen, het is nog zo vers. Op dit moment doen we gewoon ons werk en gaan we daarmee door.”

“We laten ons niet door angst leiden, nee. Ik denk alleen maar: we moeten dit onrecht blijven bestrijden en staan voor dat waar Peter voor stond, en waar wij ook al die jaren voor hebben gestaan.”

Fragment

De toenmalige tv-ruzie:

Lees ook

Kees van der Spek ergerde zich aan tv-ruzie Alberto en Peter (3 augustus 2020)

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen