Jan Uriot basht Jaïr Ferwerda: ‘Hij is het achterlijke broertje’

Privé-sterjournalist Jan Uriot is totaal niet onder de indruk van het nieuwe tv-programma van Jaïr Ferwerda. Hij lijkt daarin wel het achterlijke broertje van Gert-Jan Dröge, sneert de showkenner.

Jan Uriot © Telegraaf

Jaïr Ferwerda had ongetwijfeld gehoopt dat zijn programma Hai Society iets positiever zou worden ontvangen. Tot nu toe krijgt hij vooral kritiek op de voorspelbaarheid van de tv-show, waarin hij rijke Nederlanders in het buitenland bezoekt. “Ik vind dat een heel voorspelbare, vermoeiende jongen“, zei René van der Gijp bijvoorbeeld.

Achterlijke broertje

En nu is Jan Uriot aan de beurt. “Ik vind dit eigenlijk het achterlijke broertje van Gert-Jan Dröge, want wat doet hij nou? Hij zet altijd dat brilletje op en dan is het dat gezellige: ‘Hahahaha! Leuk hè? Hahaha!’ Zo komt hij op die mensen af. Daarom zeg ik ook het achterlijke broertje van Gert-Jan Dröge”, zegt hij in zijn online rubriek Wat Vindt Jan.

Jan zet voor de gelegenheid zelf ook een brilletje op, waarna hij behoorlijk eng begint te lachen. Het is zijn imitatie van Jaïr, die bekendstaat om zijn ietwat schijtlollige interviews.

Ivo Niehe

Wat Jaïr doet is ongelooflijk voorspelbaar, vindt Jan. “Het is een beetje wat Ivo Niehe al veertig jaar doet, namelijk bij de rijken der aarde langsgaan. We weten het nu wel. Jij en ik weten waar Louis van Gaal zijn geld vandaan heeft gehaald en waar het geld van Willem van Kooten vandaan komt.”

“Wat hij nu doet, weten we allemaal al. Druk op een knop bij Google en je ziet precies waar het ontstaan is. En hij zegt steeds: ‘Oh, wat heeft u een mooie auto.’ Ja, fijn voor je, maar dat weten we allemaal wel. Het is niets vernieuwends! Daarom denk ik: die Televizier-ring gaat hij hier zeker niet mee naar binnen halen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jaïr Ferwerda het bij zijn politieke rubriek moet houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen