Talitha Muusse verwijt Op1 seksisme in rel rondom Jort Kelder

Talitha Muusse vindt het heel typerend hoe de talkshow Op1 omgaat met de rel rondom presentator Jort Kelder. Dat zij eruit moest en hij wél mag blijven, heeft volgens haar te maken met seksisme.

Talitha Muusse en Jort Kelder © NPO

Het is alweer bijna vier maanden geleden dat Talitha Muusse abrupt stopte met de presentatie van Op1, nadat de talkshow haar had verboden om nog langer mee te praten over politieke onderwerpen. Ze had zich na het veelbesproken Omtzigt-debat namelijk negatief uitgelaten over minister-president Mark Rutte.

Talitha weg, Jort niet

Ondertussen doet Op1-presentator Jort Kelder niets anders dan aan tafel meepraten over politieke onderwerpen. En dat terwijl hij al jarenlang dweept met zijn vriendschap met Mark Rutte én hij deze week bevestigde dat hij in 2017 financieel heeft bijgedragen aan de verkiezingscampagne van Thierry Baudet.

Waar Op1-opperhoofd Bert Huisjes in het geval van Talitha haantje de voorste was om zijn afkeuring uit te spreken, wil hij in het geval van Jort helemaal geen commentaar geven. Niet geheel toevallig is Jort werkzaam voor omroep WNL, de omroep waar Bert directeur van is.

Seksisme en vriendjespolitiek

VPRO-ster Tim den Besten vindt het zaakje stinken. “Weet iemand hoe het kan dat Talitha Muusse weg moest bij Op1 omdat haar journalistieke onafhankelijkheid in het geding kwam in verband met politieke uitspraken en Jort Kelder gisteravond gewoon weer Op1 zat te presenteren terwijl hij afgelopen week toegaf dat hij Forum voor Democratie sponsorde?”, zegt hij op Instagram.

Daarop zegt Talitha kort en bondig: “Tsja. Iets met seksisme en vriendjespolitiek in Nederland.”

Instagram

Het commentaar van Tim en Talitha:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het krom dat Talitha Muusse weg moest bij Op1, maar Jort Kelder wél mag blijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen