Ergernis bij Op1 over actievoerende presentatrice Talitha Muusse

Op1-opperhoofd Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, vindt het onhandig dat Talitha Muusse heeft opgeroepen om vandaag te gaan protesteren tegen de politiek in Den Haag.

Talitha Muusse en Bert Huisjes © Op1

Talitha is haar vertrouwen in de politiek na de Omtzigt-gate volledig verloren en riep haar 11.000 volgers op om naar Het Plein in Den Haag te komen. “Ik wil met mensen fysiek napraten over wat hier is gebeurd en een statement maken dat dit niet de politiek is die hoort bij ons land en dit een onacceptabele uitkomst is van het debat. We zijn geschoffeerd vandaag!”

Bert boos

Onhandig, vindt Bert Huisjes, die het woord voert namens Op1. Hij vindt de actie van Talitha ‘ongemakkelijk’ voor een presentator van zijn talkshow, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. “Dit klinkt als een actievoerende mevrouw die zich maatschappelijk betrokken toont en probeert te mobiliseren.”

Bert zou dit bij zijn hosts Jort Kelder en Welmoed Sijtsma niet toestaan. “Ik zou dat van mijn presentatoren niet zo prettig vinden, want dat vind ik geen journalistieke taak. Je kunt op deze manier de deur dicht gooien voor de mensen die er anders over denken. Dan heb je geen open gesprek meer. Maar het is aan de KRO-NCRV om te beoordelen.”

KRO-NCRV steunt Talitha

De KRO-NCRV, waar Talitha dit jaar onder contract staat, staat er een stuk milder in. “Talitha is politiek zeer geëngageerd. Ze vindt het belangrijk om over politiek te kunnen praten en staat open voor meningen en dialoog. Dat doet ze op verschillende platforms en op verschillende manieren.”

Talitha heeft haar oproep inmiddels genuanceerd: “Dit is geen oproep tot een geweldig protest of het niet naleven van coronamaatregelen. Laat dus even weten als je komt en mee wilt praten, want we willen gewoon een gesprek met elkaar voeren inhoudelijk over wat hier gaande is!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat Talitha Muusse hiermee te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen