Marije Knevel opent aanval op showbizzwatcher Alberta Verlinde

Shownieuws-deskundige Marije Knevel opent de aanval op Yvonne Coldeweijer, die als Alberta Verlinde in rap tempo furore heeft gemaakt als showbizzwatcher. “Dit moeten we niet willen.”

Marije Knevel en Alberta Verlinde © SBS, YouTube

Aangezien de sterren van RTL Boulevard en Shownieuws tegenwoordig zelf bij elke BN’er om de nek hangen, kun je hen bijna niet meer op een kritische noot betrappen als het gaat om de sterren van ons land. Contentmakers op internet, waaronder dus Yvonne Coldeweijer, zijn in dat gat gesprongen en vervullen de behoefte aan pittig showcommentaar.

Juicechannels in opkomst

Dat die behoefte er is, blijkt wel uit de enorme aantallen mensen die Yvonne Coldeweijer en haar juicecollega’s volgen. Yvonne heeft 170 duizend volgers, FawryNotSawry 125 duizend, Marwa Juice 109 duizend en Juice Channel 71 duizend. Onder hun volgers bevinden zich BN’ers als Chantal Janzen, Patty Brard, Luuk Ikink en Talitha Muusse.

Steeds vaker komen showprimeurs bij dit soort kanalen vandaan. Zo lekten de beelden van de zeer agressieve Ali B op de set van The Voice in januari via Fawry, onthulde Juice Channel onlangs dat Lil’ Kleine in het echt extreem gierig is en wist Yvonne vorige week als eerst te melden dat Jaimie Vaes en de rapper zoenend zijn gespot in Amsterdam-Zuid.

Marije Knevel kritisch

Marije Knevel, adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl, deskundige bij Shownieuws en ‘dochter van’, vindt de opkomst van deze zogenoemde ‘juicekanalen’ een slechte ontwikkeling. “Waar het brengen van content in verschilt, is dat zij niet altijd volgens de richtlijnen van de journalistiek te werk gaan. Het basisprincipe is hoor en wederhoor”, zegt ze op LINDA.nl.

RTL Boulevard en Shownieuws checken alles en bellen alles na, aldus Marije. Ook brengen zij vaak bewust bepaalde nieuwtjes niet om BN’ers te beschermen, legt ze uit. “Vaak pas als iets al in de openbaarheid is, komt het ook in een entertainmentprogramma aan bod.”

‘Dit moeten we niet willen’

Juicekanalen zoals die van Yvonne zijn minder behouden, legt Marije uit. “Juicekanalen zetten vaak alles wat ze vinden zo snel mogelijk online; of het gebaseerd is op enkel een DM van een anoniem persoon of niet. Er ontstaat hierdoor een compleet nieuwe dynamiek, waar je denk ik niet heel blij mee moet zijn.”

“Als ik nu iets zou sturen met een roddel over mezelf, staat dat er binnen no-time op. Roddelen is van alle tijden. (…) Maar of we het op deze manier moeten willen? Denk het niet. We moeten niet vergeten dat het over echte mensen, echte levens en echte gevoelens gaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen