Chantal Janzen gaat schnabbelen in Duitsland, kans voor Linda de Mol

Chantal Janzen houdt een lucratieve schnabbel over aan het Songfestival. Ze gaat namelijk jureren in Das Supertalent, de Duitse versie van Holland’s Got Talent. En dat is een kans voor Linda de Mol.

Chantal Janzen en Linda de Mol © Talpa

Als deze televisieklus een vervolg krijgt, dan zal Chantal Janzen niet meer haar volledige focus op Nederland hebben: in Duitsland verdienen tv-sterren immers veel beter. Voor Linda de Mol is dat goed nieuws nu RTL en Talpa gaan fuseren. Chantal heeft na Linda’s vertrek de troon bestegen bij RTL en daar wil Linda straks natuurlijk zélf weer gaan zitten.

Tiara-oorlog

Chantal heeft na Linda’s vertrek bij RTL zelfs één van haar shows overgenomen: Oh Wat Een Jaar. En die wil ze niet zomaar opgeven. Maar als Chantal meer en meer in Duitsland aan het werk zou gaan, dan zou Linda in ons land de tiara-oorlog met Chantal zomaar eens kunnen gaan winnen.

Nu worden de kansen van Linda nog laag ingeschat. Van de ruim 4.000 stemmers op een Mediacourant-poll van twee weken geleden, dacht maar liefst 73 procent dat Chantal de RTL-koningin blijft. Slechts 27 procent stemde op Linda.

Chantal naar de buren

Die verhoudingen kunnen zomaar eens gaan veranderen als Chantal hier minder aan het werk gaat. Haar eerste klus is dus Das Supertalent. “Ik vind het een ongelofelijk grote eer dat ik gevraagd ben door RTL Deutschland om dit najaar voor hun zender plaats te nemen in de jury van de Duitse versie van Hollands Got Talent: Das Supertalent!”

Ze moet nog wel even aan haar Duits gaan werken. “Ik verheug me er ontzettend op om al het talent daar op het podium te zien! Dus nonnen in Vught, here I come again, maar nu voor een Duitse opfriscursus!”

Linda wil niet meer

Met deze stap treedt Chantal in de voetsporen van Linda, die vroeger een enorme carrière had in Duitsland. Nu wil ze dat niet meer, vertelde ze vorig jaar. Linda wil namelijk een goede moeder zijn. “Ik heb inmiddels ook kinderen en doe natuurlijk veel meer in Nederland.”

“Het was een leuke, maar vooral ook pittige en stressvolle periode van meer dan tien jaar, waarin ik bijna alle grote zaterdagavond – shows in Duitsland deed. Heimwee heb ik daarom niet en ik zie mezelf ook niet teruggaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol is de tv-koningin, maar wie is eigenlijk de tv-koning van ons land?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen